Kod kuće je najbolje 1Foto: STARSPORT

Partizan je posle tri kola prvi u svojoj grupi i među tri do sada neporažene ekipe u celom takmičenju, uz Virtus Bolonju i Unikahu.

To je najbolji start crno-belih u ovom takmičenju, malo ko je očekivao da će pobediti na dva gostovanja, posebno u Viljnusu prvi put u istoriji.

Četa Andree Trinkijerija za sada je možda i najprijatnije iznenađenje tog takmičenja, ali pravi posao u Evrokupu tek predstoji.

Novo, verovatno i najveće iskušenje u Grupi B Lokomotiva iz Kubanja gostuje danas u dvorani Aleksandar Nikolić (20.00), crno-beli se vraćaju u tu halu jer je „Štark Arena“ zauzeta. Gosti su već godinama u najužem krugu favorita u Evrokupu, u samom su vrhu i po veličini budžeta, i po ambicijama.

I ove sezone su spoj ruskih reprezentativaca i kvalitetnih stranaca. Pre svega tu su Vitalij Fridzon (34) i Dmitri Kulagin (27), a na bekovskim pozicijama još i Litvanac Mantas Kalnietis i Amerikanac Vil Kamings, svi prekaljeni u evropskim takmičenjima. Tu su još i iskusni Amerikanci DŽoni O Brajant i Alen Vilijams, a ove sezone u Kubanju je i dugogodišnji igrač FMP-a i Crvene zvezde Dragan Apić.

Sa klupe ekipu predvodi Luka Banki, Italijan koji je veći deo karijere proveo u rodnoj zemlji, a radio je još u Bambergu i AEK-u iz Atine.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da njegov tim dočekuje ekipu koja je jedan od kandidata za osvajanje trofeja.

„Igramo protiv jednog od glavnih kandidata za osvajanje trofeja ove sezone u Evrokupu. Tek nam je druga utakmica u Beogradu od početka sezone u svim takmičenjima. Mnogo vremena smo proveli na putovanjima, igrajući utakmice na gostujućem terenu. Radujemo se što ćemo igrati pred punom dvoranom naših navijača. Daćemo sve od sebe da pružimo dobru igru protiv teškog protivnika“, rekao je Trinkijeri, koji se oporavio od zdravstvenih problema zbog kojih nije vodio ekipu u Baru protiv Mornara.

Bek crno-belih Ognjen Jaramaz tvrdi da njegov tim očekuje težak meč.

„Lokomotiva ima sjajan tim sa mnogo iskusnih igrača i sigurno su jedan od najjačih sastava u čitavom takmičenju. Sa druge strane, mi smo sezonu u Evrokupu počeli veoma dobro i verujem da smo u stanju da se nosimo sa svim izazovima koje utakmica nosi“, istakao je Jaramaz.

Kapije dvorane će za ulazak navijača biti otvorene od 18 časova.

Grupa B

3. kolo

Partizan – Lokomotiva 20.00

Venecija – Limož 20.30

Sreda

Tofaš – Ritas 19.00

Partizan 3-0 6

Lokomotiva 2-1 5

Limož 1-2 4

Venecija 1-2 4

Tofaš 1-2 4

Ritas 1-2 4

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari