Kodi Miler Mekintajer i definitivno u Crvenoj zvezdi, potvrda stigla sa Malog Kalemegdana 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Najbolji asistent Evrolige u prošloj sezoni čini će trio plejmejkera crveno-belih zajedno sa Milošem Teodosićem i Jagom Dos Santosom.

Neizvesnost je trajala nekoliko nedelja, praktično od trenutka kada se pronela vest da su crveno-beli dogovorili saradnju sa plejmejkerom Baskonije, međutim danas su čelnici Crvene zvezde oraspoložili navijače potvrdom da će Kodi Miler Mekintajer biti organizator igre srpskog velikana u narednoj sezoni.

Na ozvaničenje saradnje čekalo se sve dok Zvezda klubu iz Vitorije nije uplatila propisano obeštećenje (negde oko 500.000 evra) a kada je to učinjeno dileme više nije bilo u vezi sa tim ko će biti startni plejmejker crveno-belih u narednoj sezoni.

Nekadašnji košarkaš Partizana imao je možda i najbolju sezonu u karijeri nastupajući prošle takmičarske godine u dresu Baskonije. Obeležio je period proveden u klubu iz Vitorije i ostvarenim tripl-dablom na meču sa Asvelom, na kojem je imao po 11 poena i skokova, uz fantastičnih 20 asistencija.

Amerikanac je istovremeno, na istom meču, postavio i rekord po broju uspešnih dodavanja na jednom evroligaškom duelu.

Sezonu u Evroligi okončao je sa prosekom od 9,6 poena, 7,3 asistencije i 4,4 skoka.

Zanimljivo je i to da je pre sezone u Baskoniji razmišlajo i o završetku profesionalne karijere u 30. godini jer je bio nezadovoljan načinom na koji mu se razvijao profesionalni deo života, s obzirom na to da nije dobijao ponude iz Evrolige koje je silno želeo.

Takmičarsku godinu u najelitnijem rangu okončao je kao najbolji asistent i nema sumnje da su crveno-beli dobili vredno pojačanje.

Baskonija je želela da ga zadrži, ali nije mogla da isparira milionskoj ponudi Crvene zvezde koja će imati trojicu kvalitetnih organizatora igre, s obzirom na to da se Miler Mekintajer priključio Milošu Teodosiću i Jagu Dos Santosu.

Amerikanac je tako postao peto pojačanje Crvene zvezde od početka leta posle Uroša Plavšića, Ajzee Kenana, Nikole Kalinića i Majka Dauma.

– Kodi Miler Mekintajer je nastupao za Leuven, Parmu, Zenit iz Sankt Peterburga, Cedevita Olimpiju, Partizan, Burg, Andoru, Gazijantep… Bio je najbolji asistent VTB lige kao član Zenita, ali je u prethodnoj sezoni koju je okončao kao najbolji asistent Evrolige (7,3 dodavanja po meču) napravio ogroman iskorak i biće ogromno pojačanje na poziciji organizatora igre na kojoj naš tim ima i Jaga Dos Santosa i Miloša Teodosića – navedeno je u saopštenju Crvene zvezde.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari