Kodro opet smenjen posle samo dve utakmice na klupi BiH 1Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Meho Kodro (56), koji je igrajući u Veležu iz Mostara bio jedan od najboljih golgetera na izdisaju jugoslovenske fudbalske lige, nikako da ostavi dobar utisak i na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ponovo je smenjen posle samo dve utakmice, s tim što su 2008. to bili prijateljski mečevi, a sada takmičarski u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj dogodine.

U Zenici je s 2:1 savladan Lihtenštajn, autsajder i pred Bosnom, a zatim je u Rejkjaviku pretrpljen poraz protiv Islanda s 1:0.

Nagoveštaj da mu se sprema svileni gajtan stigao je od predsednika saveza Vica Zeljkovića, koji se izjasnio da su u državnom timu neophodni hitni rezovi i da će s tim u vezi popiti „kahvu“ s Vahidom Halilhodžićem, takođe nekadašnjim ubojitim Veležovim strelcem, koji je vodio nekoliko reprezentacija.

Kodro je kad mu je poverenje ukazano prvi put, a posle neuspeha BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. u Austriji i Švajcarskoj, sastavljao tim za susrete s Japancima u Tokiju (0:3) i s Makedoncima na zeničkom Bilinom polju (2:2).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari