Kokoškov: Bez Milutinova i Lazića na kvalifikacionom turniru 1Foto: STARSPORT

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov rekao je danas da na predstojećem olimpijskom kvalifikacionom turniru neće moći da računa na Nikolu Milutinova i Branka Lazića.

„Nikola Milutinov nije ušao u ‘balon’, on je u svom programu, u hotelu, na neki način sa reprezentacijom, ali zbog tehničkih razloga nije sa nama“, rekao je Kokoškov na onlajn konferenciji za novinare.

„Imam lošu vest da podelim sa vama i navijačima reprezentacije. Branko Lazić zbog zdravstvenog stanja ne može da nastavi. Došao je ovde sa velikom voljom i energijom, ali nažalost nije mogao da nastavi pripreme i on je otpao“, dodao je selektor Srbije.

Košarkaška reprezentacija Srbije priprema se za olimpijski kvalifikacioni turnir koji će se igrati u Beogradu od 29. juna do 4. jula.

Srbija će se takmičiti u Grupi A protiv Dominikanske Republike i Filipina, dok će se Portoriko, Italija i Senegal takmičiti u Grupi B.

Po dva tima iz svake grupe će se plasirati u polufinale, koje je na programu 3. jula. Finalna bitka za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju biće održana dan kasnije.

„Mi u ovom trenutku imamo 13 igrača. Imamo još večerašnji trening i posle treninga i završnih sastanaka i dogovora odredićemo ko nažalost neće ući u tih 12, ali će taj igrač biti i dalje sa timom u hotelu i biće razmatran za nastavak leta“, rekao je Kokoškov.

On je naveo da su igrači motivisani i da sa velikim uzbuđenjem čekaju utakmice i istakao da je fokus na reprezentaciji, ne na protivnicima.

„Radimo i dalje na pripremi. Nemamo iskustva sa ovakvim instant pripremama. Skauting nije sekundaran, nije manje važan, ali je fokus na našim igračima“, rekao je Kokoškov.

Košarkaš Vasilije Micić je naveo da veruje da će reprezentacija napraviti dobar posao.

„Zasad sve ide kako treba, sa jako dobrom energijom smo pristupili svemu. Trenutno smo mirni što se tiče ‘balona’, nemamo nikakve poteškoće, u hodu rešavamo sve izazove. Primarni cilj svih nas je da što zdraviji da uđemo u kvalifikacije“, rekao je Micić.

„Ja se osećam dobro. Želeo sam da igram i protiv Meksika, ali bilo je pametnije da to preskočim… Iz treninga u trening se osećam bolje. Nema tu mnogo prostora da se uigravamo, ali mislim da će to izgledati kako treba…“, rekao je Micić.

Srbija prvu utakmicu na kvalifikacionom turniru igra u utorak od 20.15 protiv Dominikanske Republike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari