Kompjuter ne vidi Novaka Đokovića kao osvajača medalje u Parizu, sedam odličja za Srbiju 1Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Veštačka inteligencija predviđa medalje vaterpolistima, odbojkašicama, košarkašima…

Veštačka inteligencija polako ulazi u sve društvene pore i ljudsku svakodnevicu. Mnogi se uzdaju u „veštačku pamet“ i kada su najprostije operacije u pitanju, zbog čega će biti interesantno pratiti nastupe sportista na Olimpijskim igrama.

Na osnovu obrađenih podataka i prikupljenih informacija, savremeni kompjuteri objavili su predikcije kada je reč o budućim osvajačima medalja na Olimpijadi.

Prema njima, Novak Đoković, recimo, neće osvojiti odličje, dok se predviđa da će od srpskih takmičara medalje osvojiti vaterpolisti, odbojkašice, Zorana Arunović…

Sports ilustrejted je preneo da se srpskim sportistima predviđa osvajanje sedam medalja među kojima su još basketaši, Stevan Mićić u rvanju slobodnim stilom (do 57 kliograma) kao i Mete Nemeš u rvanju grčko-rimskim stilom (67 kg).

Veštačka inteligencija je bila još preciznija pa basketašima, odbojkašicama i Stevanu Mićiču predviđa osvajanje zlatne medalje, srebra košarkašima, vaterpolistima i Zorani Arunović, a Meteu Nemešu bronzu.

Zanimljivo je i to da VI ne vidi Ivanu Španović na pobedničkom postolju koja ima problema sa Ahilovom tetivom.

Na prethodnim Olimpijskim igrama Srbija je osvojila rekordnih devet odličja a imala je osetno manje takmičara u odnosu na broj onih koji će nastupiti u Parizu (112:86).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari