Konačno pobeda vaterpolista 1Foto: Fonet AP

U četvrtom kolu A grupe olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru, vaterpolo reprezentacja Srbije pobedila je Australiju sa 10:8 (2:2, 2:3, 2:1, 4:2) i stigla nadomak četvrtfinala, jer joj predstoji meč poslednjeg kola protiv autsajdera Japana.

Posle mogo muka, aktuelni svetski i evropski šampioni konačno su probili led i u eliminacionom meču u finišu su uspeli da stignu do pobede. Brojni problemi u igri su ostali, ali sada će biti vremena da se bez pritiska mnoge stvari dovedu u red, jer takmičenje praktično tek počinje od četvrtfinala.
 
Pune tri i po četvrtine strahovali smo za ishod ove utakmice, jer nam jednostavno ništa nije polazilo za rukom, pogotovo u napadu, gde smo razbranili Džoele Denerleja. Promašivali su naši igrači zicere iz kontri, nismo realizovali ni peterac i sve je mirisalo na još jednu olimpijsku senzaciju, ali je u poslednja tri minuta susreta proradio šampionski nerv.
 
Od rezultata 7:7, koliko je bilo sredinom poslednje četvrtine, uspeli smo da realizujemo tri napada sa igračem više i da se odbanimo dva puta sa igračem manje, pa je izbegnuta drama u finišu.
 
Ohrabruje činjenica da je večeras odbrana funkcionisala mnogo bolje nego u prethodnim utakmicama, mada smo, kao protiv Brazila, primili jedan gol na najblaže rečeno nedopustiv način. Čini se, ipak, da taj segmen igre polako dolazi u red, za razlike od igre napadu, koja najblaže rečeno isuviše „škripi“.
 
Srećna okolnost je da se u poslednjem kolu sastajemo sa Japanom i to će biti prilika da šuteri malo vrate samopouzdanje koje im je u velikoj meri poljuljano.
 
Igrač više: Srbija 11 (6), Australija 10 (3).
 
Peterci: Srbija 2 (1).
 
Srbija: G. Pijetlović, Mandić, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 1, Nikić 2, Aleksić 2, Jakšić 1, Filipović 1,Prlainović 2, S. Mitrović, B.Mitrović (odbrane 6/14).
 
Australija: Denerlej (11/21), Kempbel 1, Ford, Koteril 2, Martin, Džilkrajst, Jouč 1, Janger 1, Svift 1, Kiz 1, Houden 1, Emeri, Dtenton.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari