Konte razočaran situacijom u Totenhemu 1Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Umeo je Antonio Konte da po preuzimanjima preporodi ekipe koje je uspešno vodio. Čelsi i Inter najbolji su primeri, međutim nešto slično ne uspeva u Totenhemu. Jesu se „pevci“ donekle stabilizovali; ne gube utakmice u Premijer ligi od slabijih ekipa, međutim još uvek su samo solidni sparing partneri timovima koji se bore za trofeje u Engleskoj. Antonio Konte, čini se, sve više gubi strpljenje, uprkos tome što je potpisao dugoročan ugovor, ne bi bilo iznenađenje da na kraju sezone napusti London.

Umeo je Konte prethodno i da u Čelsiju, odnosno Interu direktno upre prste u upravu, tačnije vlasnike klubova zbog loše vođene kadrovske politike.

U Totenhemu mu je posebno zasmetalo to što je tokom zimskog prelaznog roka ostao bez nekolicine iskusnih igrača, dobivši talente u vidu Deana Kuluševskog i Rodriga Betankura. Obojica su Totenhem pojačala iz Juventusa, međutim italijanski stručnjak nije zadovoljan načinom na koji je urađena rekonstrukcija ekipe.

Uprkos tome što Endombele, Lo Selso, Brajan Hil i Dele Ali nisu bili standardni prvotimci, odnsono neizostavni delovi startne postave, Konte smatra da je njihovim odlascima izgubio na iskustvu, koje Kuluševki i Betankur ne mogu da nadoknade.

„Nije lako prihvatiti ono što se desilo u januaru. Ostali smo bez četvorice fudbalera. Bili su to važni igrači za Totenhem, a doveli smo samo dvojicu. Čak i ako posmatramo samo brojčano, umesto da osnažimo kadar, na papiru smo ga oslabili. Betenkur i Kuluševski su idealni za Totenhem, jer ovaj klub traži mlade snage koje može da razvije, unapred, a ne one koji su već formirani. To je poenta“, stava je Konte.

Italijan se prisetio početaka u Interu, kada je stvarao temelje ekipe i igrače prilagođavao svom sistemu 3-5-2.

„Teško je porediti, međutim, ako bih morao da nađem sličnosti, to bi predstavljao nedostatak samopouzdanja, što je neizbežno kad počnete proces u klubu koji dugo nije pobeđivao. Dok sam situaciju posmatrao spolja video sam prostor za razvoj i napredak u nekim segmentima, ali kad sam ušao unutra, shvatio sam da nešto…“, želeo je Konte da ostane zagonetan, ali je jasno da je aludirao na odnos sa gazdom Danijem Levijem koji je poznat po tome što se ne odlučuje olako na bogate transfere, odnosno kupovine.

Posle dva vezana poraza, „pevci“ su osmi na tabeli Premijer lige, sedam koraka daleko od Mančester junajteda, poslednjeg vlasnika mesta koje vodi u Ligu šampiona.

„To je vizija i filozifija ovog kluba. Ukoliko želite da rastete brže i budete konkurentniji, potrebni su vam igrači obilatog iskustva, jer su sposobni da podignu nivo cele ekipe. Mada, ponavljam, sad sam shvatio kakva je vizija ovog kluba“, ostavio je utisak razočaranog čoveka, Antonio Konte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari