Kopa Amerika u Americi: Argentinci kopija Španaca sa Evropskog prvenstva, a Lautaro Martinez Batistutina (VIDEO) 1Foto: EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Igra se i za kontinentalni fudbalski tron Južne Amerike, mada u SAD.

Završeno je takmičenje u A grupi u kojoj je važeći šampion Argentina ostvarila sve tri pobede bez primljenog gola, a takav maksimalan učinak je na 17. evropskom prvenstvu postigla Španija (isto gol-razlika 5:0).

Argentinci su i bez svoje najveće zvezde Lionela Mesija, koji je bio na poštedi zbog lakše povrede, savladali u Majamiju Peru u poslednjem kolu s 2:0.

Oba pogotka je dao Lautaro Martinez (47, 86), koji je postao prvi argentinski igrač s bar jednim golom u sve tri utakmice posle Gabrijela Batistute 1991.

Po jednom je bio strelac protiv Kanade (2:0) i Čilea (1:0).

Prethodni put to je viđeno 2001 (Paulo Vončop iz Kostarike i Viktor Ugo Aristizabal iz Kolumbije).

 

 

Leandro Paredes nije iskoristio penal (72) i to na svoj rođendan.

Argentina je poslednji put na velikom takmičenju imala sve tri pobede u grupi bez primljenog gola na Mundijalu u Francuskoj 1998 (7:0). Tada je u osmini finala pregrmela Englesku na penale, ali je zatim izgubila od Holandije. Na Kopa Amerika takva je bila samo i 1921.

U četvrtfinale je prošla i Kanada, gost debitant na južnoameričkom prvenstvu.

U neposrednom duelu s Čileom za mesto među osam najboljih domogla se boda (0:0), a njenom protivniku je u Orlandu odgovarala samo pobeda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari