Crvena zvezda – Cedevita 94:74 (26:12, 17:20, 19:24, 32:18)

Hala: Pionir. Gledalaca: 6.491. Sudije: Kristodulu (Grčka), Viator (Francuska), Peruga (Španija).

CRVENA ZVEZDA: Kinsi 4, Rebić 2, Dangubić 9, Lazić 5, Micić 14, (9 as), Tejić 2, Simonović 7, Gudurić 13, Jović, Miler 22, Cirbes 10, Štimac 6.

CEDEVITA: Pulen 20, Vajt 18, Katić, Pilepić 9, Žganec 1, Voker 8, Musa, Bilan 17, Mazalin, Gordić 1.

Košarkaši Crvene zvezde napravili su još jedan veliki korak prema četvrtfinalu Evrolige savladavši Cedevitu u 7. kolu Top 16 faze sa 94:74 (26:12, 17:20, 19:24, 32:18), ali i stavili svima do znanja ko je bolji Evroligaš iz ABA lige, ako to bude presudno prilikom eventualnog dodeljivanja „A“ licence. Bila je to četvrta pobeda izabranika Dejana Radonjića u grupi E kojom je zadržan korak za Lokomotivom i neprikosnovenim Fenerbahčeom.

Crveno-beli su odmah nametnuli jak ritam nošeni veliko energijom sa tribina prepunog Pionira, pa ne čudi da je na semaforu brzo stajalo 15:2, na krilima Milera koji je sinoć imao svoje veče i predvodio odličan šut domaćina. Pred kraj prve deonice bilo je i 26:9 jer gosti iz Zagreba nisu imali rešenje za kombinaciju spoljne linije, potpomognute Cirbesom koji je gospodario pod košem. Ipak, Cedevita je u nastavku podsetila na ekipu koja je ove godine dva puta savladala Zvezdu u ABA ligi, spuštajući razliku na jednocifren i pristojan iznos. Međutim, crveno-beli su sinoć pokazali novu enegriju u finišu utakmice i kanonadom u poslednjih deset minuta dosegli i konačnih „plus 20“. Odbrana je još jednom bila kluč pobede, dok je odvažnost Gudurića ponovo bila na „ceni“ kada je pogodio dve trojke. Kada su mu se pridružili Miler, Micić i Lazić bilo je jasno da bodovi ostaju u Beogradu, što je značajno i zbog činjenice da je pobeda izvojevana bez pomoći Jovića koji zbog povrede ipak nije mogao da pomogne saigračima.

– Konačno smo savladali Cedevitu, posle dva poraza od nje u regionalnom nadmetanju. Jako sam zadovoljan i zbog dva nova boda, ali i zbog onoga što nas čeka ne samo u evroligaškom, već i u ABA takmičenju. Nije bilo nimalo jednostavno, iako rezultat možda govori drugačije. Imali smo probleme i pred sam meč, zbog Jovića. Činilo se najpre da će moći da igra, pa da ipak neće. On ima povredu trbušnog mišića koja, na sreću, nije nešto što nas može opterećivati na duže vreme. Biće spreman za Kup – rekao je posle meča trener Zvezde Dejan Radonjić.

Mitrović „zagrevao“ pred meč

Iako još nije spreman da se stavi na raspolaganje Dejanu Radonjiću, kapiten Zvezde Luka Mitrović je izašao na parket pred meč protiv Cedevite i trčkarao i zagrevao se. To je najbolja potvrda da je moguće da bude u timu za mesec dana i pomogne u finišu sezone u ABA ligi i Evroligi.

Đoković u Pioniru

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nikada nije krio simpatije prema Crvenoj zvezdi, pa ne čudi da je kratkotrajan boravak u Beogradu iskoristio da bude uz crveno-bele protiv Cedevite. To nije promaklo navijačima koji su našeg asa pozdravili gromoglasnim skandiranjem kada je ulazio u dvoranu, a ravnodušni nisu ostali ni arbitri ni igrači oba tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari