Korak dalje od Kecmanovića 2019: Međedović u finalu završnog turnira za novi teniski naraštaj 1Foto: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Hamad Međedović, dvadesetogodišnjak koji je na 110. mestu svetske liste naš petoplasirani teniser, igraće u Džedi u finalu završnog turnira za najuspešnije mlade igrače ove sezone.

U polufinalu je dobro krenuo protiv Švajcarca Dominika Štrikera (94), ali mu je protivnik svejedno predao meč zbog povrede. U tom trenutku bilo je 4:3 (7:5), 2:1 za Međedovića u igri po drugačijim pravilima od tradicionalnih (set do četiri, a na tri dobijena, uz klasičan taj-brejk).

 

U finalu u subotu (18 časova) rival će mu biti Francuz Artur Fis (36) koji je pobedio zemljaka Luku van Aša (70) sa 2:4, 4:1, 4:3 (7:1), 4:3 (8:6).

Ovaj turnir se održava od 2017, a svi prethodni bili su u Milanu. Jedini naš učesnik ranije bio je Miomir Kecmanović 2019. Probio se u polufinale iz grupe, a izgubio je od potonjeg osvajača Italijana Janika Sinera.

Najuspešniji 2017. bio je Korejac Čung, a zatim Grk Stefanos Cicipas. Godine 2020. nije igrano zbog pandemije virusa korona. Zatim je trijumfovao Španac Karlos Alkaraz, a lane Amerikanac Brandon Nakašima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari