Zemlji i narodu sam doneo trenutak radosti u ovim teškim vremenima: Čačak opet svečano dočekao svog košarkaškog heroja (VIDEO) 1Foto: Starsport

Srpski košarkaš Aleksa Avramović i član stručnog štaba reprezentacije Marko Marinović, koji su osvojili bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, svečano su dočekani na Gradskom trgu u Čačku.

„Hvala na divnoj najavi, hvala grade na svemu što je pruženo. Marko i ja opravdavamo, nadam se, na pravi način. To je velika ljubav, poverenje i samopouzdanje. Hvala na svemu i trudimo se da ostavimo jak utisak na vas, da vam damo pažnju i vetar u leđa. Za ovo vredi živeti. Imao sam cilj da svojoj zemlji i narodu u ovim teškim vremenima donesem trenutak radosti. Marka bih posebno pomenuo jer je u nekim teškim momentima života bio uz nas i on je moj brat do kraja života. Hvala vama  koji ste došli u ovom broju i nadam se da ovo nije poslednji put, već da ćemo se mnogo puta ovako družiti i ljubav pružati jedni drugima. Hvala mojoj porodici, svima koji su tu uz mene od mog broja jedan i prvog dana košarke. Hvala vam“, rekao je Avramović, koji je potom izdvojio najlepši trenutka tokom Olimpijskih igara:

„Najlepši trenutak je dodela medalja gde smo imali višak vremena slobodno… Bili smo jako lepo raspoloženi i mislim da je to najsrećnija dodela bronze ikada. Retko se vidi da jedan čovek i sportista iz Čačka igra na Igrama a kamoli da osvoji medalju. Počastvovan sam. Ta debela medalja je ponos koji sam osetio i ponos i ljubav i sreću u srcu“.

Bivši igrač Borca, a sada trener Marko Marinović, jedan od pomoćnika selektora Svetislava Pešića, rekao je da želi Čačanima da sledeći put dočekaju Avramovića kao osvajača zlatne medalje.

“Treba da budete ponosni što je Aleksa iz Čačka, jer je on pravi produkt naše košarke. Čovek je koji se bori za svaku loptu i jedan je od najzaslužnijih za osvojeno treće mesto na Olimpijskim igrama. San svakog sportskog radnika je da ode na Olimpijske igre i tamo osvoji medalju. Ja sam presrećan i medalju bih posvetio četvorici momaka koji su ovde i mom pokojnom ocu. Hvala još jednom i želim vam da opet sačekate Aleksu ovde sa zlatnim odličjem“, poručio je Marinović pred nekoliko hiljada sugrađana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari