U Srbiji se dešavaju neke stvari o kojima ne bih da govorim: Alen Smailagić objasnio zašto je otišao iz Partizana 1Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Bivši košarkaš Partizana Alen Smailagić, koji je ovog leta prešao iz Partizana u Žalgiris, rekao je u intervjuu za litvanski “Basketnjuz” da je odlučio da karijeru nastavi u inostranstvu zato što se u Srbiji dešavaju neke stvari o kojima ne želi da govori.

Igrač koji je u klub iz Humske stigao iz Golden Stejt Voriorsa kazao je da želi da bude okružen drugačijom energijom od one koja je prisutna u Srbiji.

„Nije to bila odluka, jednostavno bolja prilika da igram košarku. U Srbiji se dešavaju neke stvari o kojima ne bih hteo da govorim. Ali nisam hteo da budem okružen takvom energijom…“, rekao je Alen Smailagić.

On je dodao da problem nije bio Partizan.

„Partizan kao klub je sjajan, trener je sjajan. Željko Obradović mi je kao otac, kao strogi otac doduše. Ali neke stvari koje su se dešavale u zemlji, nisam hteo da budem deo toga. Ne želim ni sa kim da se bijem. Samo želim da igram košarku i konačno uživam u njoj“.

Smailagić je objasnio da je atmosfera u ekipi takođe bila dobra.

„Nije to. Bili smo jedinstveni. Voleli smo jedni druge. Samo su se dešavale neke stvari koje su van naše kontrole. Čak i van trenerove kontrole. To je sve dolazilo sa strane, a neki od nas su se prvi put susreli s time. Teške odluke moraju da se donesu s vremena na vreme i to je to“, rekao je srpski košarkaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari