Zagreb želi da najbolji srpski košarkaš igra na utakmici u čast Draženu Petroviću: Još uvek čekamo potvrdu Nikole Jokića 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Aco Petrović, brat Dražena Petrovića u čiju čast će biti organizovan revijalni meč u Zagrebu, otkrio je koje košarkaške zvezde su potvrdile dolazak na spektakl zakazan za 5. septembar.

„Luka Dončić će biti tamo. Goran Dragić će biti tamo. NBA igrači iz Hrvatske, Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Ivica Zubac će biti tamo. Još uvek čekamo potvrdu o dolasku Nikole Jokića. Alberto Ereros i Alfonso Rejes, kao i tri igrača aktuelnog tima Reala u kojem je Dražen ostavio veliki, rekao bih neizbrisiv trag dolaze u Zagreb. Mario Hezonja će igrati za Hrvatsku, a Valter Tavares i Džanan Musa će igrati za tim Dražen. Trebalo je da dođe i Fakundo Kampaco, ali čeka prinovu, pa je morao da se zahvali na pozivu“, rekao je Petrović za Sportske novosti.

Kako kaže, spisak onih koji će doći u Zagreb da odaju počast jednom od najboljih košarkaša ikada je dugačak.

„Biće još velikih igrača kao što su Matijas Lesor iz Panatinaikosa, Tornike Šengelija iz Virtusa, Šejn Larkin iz Efesa, Dišvan Pjer iz Fenerbahčea, Vanja Marinković iz Partizana, Nenad Dimitrijević iz Olimpije Milana, Marselinjo Uertas iz Tenerifa, Jaka Blažić iz Cedevite Olimpija“, rekao je Petrović.

Ekipe će kao treneri voditi Neven Spahija i Željko Obradović.

„Zamolio sam Željka Obradovića i Nevena Spahiju, koji će voditi Tim Dražen sa našim selektorom Josipom Sesarom da to bude prava, takmičarska utakmica“, poručio je Aco Petrović.

Meč u Zagrebu igra se u susret 60 godina od rođenja Dražena Petrovića, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći 7. juna 1993. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari