Pričate o pravilima, a niste mi na vreme plaćali dve godine: Džejms Naneli odgovorio predsedniku Partizana 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Bivši košarkaš Partizana Džejms Naneli odgovorio je prvom čoveku crno-belih Ostoji Mijailoviću, koji je danas izjavio da sa Amerikancem nije produžen ugovor zato što je prekršio klupski „disciplinski pravilnik“ kada se potukao sa igračem Crvene zvezde pred duel u finalnoj seriji ABA lige.

„Oh, ovo je kleveta jer sam delovao u samoodbrani. Ostoja, hajde sada, hajde da ne pričamo o timskim pravilima i propisima. Ne možete ovo da kažete, a da mi ne plaćate na vreme dve godine, pretpostavljam da pravila i ugovor važe samo ako ih igrači ne poštuju? Zaustaviću se ovde“, napisao je Naneli na svom X nalogu.

Mijailović je danas, gostujući na televiziji Prva, izjavio da je Partizan mogao da dobije kaznu Evrolige da se Naneli sukobio sa Stefanom Lazarevićem tokom utakmice.

„Radi se o jako dobrom momku i koji je upisan u stranicama istorije Partizana. Ne smemo zaboraviti incident sa igračem Zvezde koji se desio na kraju prošle sezone. Željko Obradović je doneo odluku da ne igra, iako je bio najbolji igrač prethodnog meča. Ali zamislite da se incident odigrao na utakmici, pa da nas Evroliga diskvalifikuje. Ali uz ugovor igrači potpisuju i disciplinski pravilnik, koji mora da se poštuje. Naneli je kažnjen jer se potukao sa igračem Zvezde. Sada smo u vakum periodu, nismo se ni oprostili od njega“, rekao je predsednik Partizana.

Crno-beli su se danas i zvanično oprostili od Amerikanca, objavom na klupskom nalogu na platformi X, nakon čega se Naneli oglasio na Instagramu.

„U početku nisam planirao da ovo uradim, ali verujem da je ispravno postupati tako prema drugima, pa… GROBARI, nema dovoljno reči da izrazim ZAHVALNOST koju osećam prema svakom navijaču koji je poslao poruku ili podržao mene i moju porodicu kroz sjajne trenutke i težak period u maju. Od tada, JEDINA podrška koju sam dobio od Partizana je od NEVEROVATNIH NAVIJAČA. Takođe, hvala svakom saigraču, treneru, doktoru, treneru, ili bilo kome sa kim sam imao dobru VEZU. Izabraću da se sećam samo posebnih trenutaka koje sam imao u Beogradu. Puno ljubavi za sve koji su bili uz mene“, napisao je Naneli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by James Nunnally (@jnunn21)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari