Ubedljivo protiv sapatnika po porazima u gostima: Zvezdi Alba dobro došla 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Crvena zvezda nije mogla da poželi povoljnijeg rivala za povratak pred svoje navijače posle oba poraza u Španiji prošle nedelje, a svih sedam na strani od početka sezone u košarkaškoj Evroligi.

U „Štark areni“ su crveno-beli diočekali Albu, s kojom dele sudbinu poželjnog gosta, budući da im je skor takođe 0-7 izvan svoje dvorane.

Crvena zvezda je protiv berlinskog tima, najmlađeg u takmičenju, stavila u službu pobede svoje prednosti, što je i uz nedostatke suparnika koje su koristili i njegovi prethodni domaćini vodilo ka sigurnom uspehu – 85:71 (25:22, 26:20, 20:11, 14:18).

U prvoj četvrtini je Alba držala korak u Zvezdinom vođstvu, a onda su crveno-beli prvi put odmakli na veću udaljenost.

Od prednosti sa 16:13 do 31:22 sve poene su postigli Teodosić i Litvanac Giedraitis. Dali su i po trojku u prvom minutu druge četvrtine pa je tako Zvezda i stekla zalihu od devet poena, najveću do tada.

Učinilo se da je nalet crveno-belih nezaustavljiv jer je Zvezda u tom razdoblju igre zaista uzela protivnika pod svoje, ali je tim iz zemlje svetskog prvaka za tili čas uz dve trojke opet bio rivalu za petama (35:34). U dva maha je imao serije 5:0.

Zvezda je onda pojačala odbranu, a iz njenih zbijenih redova izrodilo se još jedno osetno vođstvo. Bilo je ono i deset poena razlike. U tom zamahu istakli su se trojkama Najpir (i dalje za zaštitnom maskom), Giedraitis, koji se vraća sebi, i Nedović.

Na poluvreme se otišlo sa zadovoljavajućih 51:42.

U prvih minut i po treće deonice Zvezda se po formuli 2+3+2+2, gde su prve dve dvojke bile Nedovićeve, a trojka i treća dvojka Giedraitisovi, stuštila do 59:42. Utakmica je prelomljena u njenu korist. Nazirao se i osmi uzastopni poraz Albe u gostima od početka sezone.

Zvezdina pobeda nadalje nije dolazila pod znak pitanja. Iako je bilo povremenog opuštanja, zaliha je dosegla i do 20 poena, prvi put kada je Davidovac sredinom poslednje deonice pogodio trojku za 79:59.

Nedović je bio najefikasniji s 20 poena (4-7 za tri). Giedraitis ga je pratio s 19 (3-4). „Dvocifreni“ su bili i Teodisić (12) i Davidovac (10). Zvezda je ubacila 15 trojki iz 29 pokušaja, skoro 50%.

Crveno-beli, koji imaju pet pobeda i devet poraza, u dvokolu sledeće nedelje ostaju u Beogradu. U utorak dočekuju evropskog prvaka Real, a u četvrtak im je, spletom okolnosti, Makabi domaćin u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari