Ples Miloša Teodosića za novu Zvezdinu pobedu u Evroligi 1Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Crvena zvezda je odigrala jednu od najboljih utakmica ove sezone u košarkaškoj Evroligi.

U 16. kolu savladan je Makabi s 98:92 (20:20, 31:22, 28:23, 19:27) u dvorani “Aleksandar Nikolić”, koja je dom izraelskog velikana zbog ratnih sukoba u svojoj zemlji.

Crvena zvezda je do važne pobede stigla pre svega zahvaljujući Milošu Teodosiću koji je bio nezaustavljiv za protivničke bekove. Imao je dabl-dabl učinak –27 poena i 14 asistencija.

Srpskom pleju od velike pomoći su bili i Rokas Giedraitis, Džoel Bolomboj i Majk Tobi, takođe bili dvocifreni u redovima pobedničke ekipe.

Crveno-beli su sada na skoru 6-10 i čekaju ih uzastopna gostovanja Panatinaikosu i Fenerbahčeu u sledeća dva kola, dok Makabi ima 9-7.

Utakmica je počela poprilično „sporo“ na obe strane, ali je Zvezda proigrala od trenutka kada je u igru ušao Teodosić.

Odmah je pogodio trojku uz faul, a do kraja prve deonice još dve pa se na odmor između dve četvrtine otišlo rezultatom 20:20.

Na početku druge četvrtine zablistao je centar Tobi sa dve pogođene trojke, i Zvezda je imala po prvi put dvocifrenu prednost – 23:34, a onda Makabi uzvraća mini-serijom 6:0.

Ples Miloša Teodosića za novu Zvezdinu pobedu u Evroligi 2
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

U samom finišu prvog poluvremena Adam Hanga je pogodio trojku u zvuk sirene za prednost crveno-belih – 51:42.

Drugo poluvreme je Teodosić „otvorio“ trojkom, a onda je u sjajnu seriju ušao Giedraitis koji je u tom periodu postigao 16 poena, pa je Zvezda u jednom trenutku vodila sa 19 poena razlike, da bi u četvrtu četvrtinu ušla sa plus 14 – 79:65.

Ipak, „ponos Izraela“ je zaigrao znatno angažovanije u poslednjoj deonici, ali i nije mogao da dođe do preokreta.

Preokret je sprečio asitencijama Teodosić i poenima Bolomboj, a pridružio mu se u izvanrednom učinku i Dejan Davidovac.

Bolomboj je postigao 20 poena što je njegov rekord karijere sa 20 poena, a Giedraitis dodao 16 poena, dok je Tobi upisao 12.

Miloš Teodosić je na kraju postigao sedam poena manje od ličnog rekorda u Evroligi koji je ostvario u dresu moskovskog CSKA, a ostvario je lični rekord u broju asistencija – 14, te je imao indeks korisnosti 40.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari