“Igranje u Srbiji korak do NBA lige”: Košarkaš iz Indije stigao u “zemlju košarke” 1Foto: FIBA

Košarkaš iz Indije Uljas Satianarajan sledeće sezone nastupaće za Novi Pazar, klub koji se takmiči u Košarkaškoj ligi Srbije, objavio je najtiražniji dnevni list na engleskom jeziku Tajms of Indija.

Karijeru je počeo u rodnoj zemlji, nastavio u drugoj ligi Engleske i Velsa, potom je nastupao za 3×3 ekipu u Nju Delhiju, da bi po povratku u Evropu bio član klubova iz Moldavije i sa Malte.

„Novi Pazar me je regrutovao i igraću tamo do aprila ili maja naredne godine. Igraću protiv najboljih evropskih košarkaša, što će mi dati iskustvo, ali i promociju. Moći ću da prilagodim igru i da napredujem. Ne samo da ću se takmičiti protiv Evropljana, već i bivših NCAA igrača. Ovo će biti samo korak ka ispunjavanju snova, da igram u NBA. Skauti i treneri iz NBA prate evropsku košarku zbog stila igre“, izjavio je prvi Indijac koji će biti član nekog srpskog kluba za Tajms of Indija.

Satianarajan ima 26 godina, visok je 185 centimetara, igra na poziciji plejmejkera, a zanimljivo je da u njegovoj biografiji nema podataka o eventualnim nastupima za nacionalne selekcije svoje zemlje

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari