Serbia v Puerto Rico, friendly basketball matchfoto STARSPORT

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije i košarkaš Atlante Bogdan Bogdanović rekao je na predstavljanju medijima svog tima pred narednu sezonu da je osvajanje olimpijske bronze motiv za partije u NBA.

„Neverovatno iskustvo i nadam se da ću moći da napravim još bolju tranziciju ove sezone jer sam prošle došao sa Svetskog prvenstva i imao sjajnu sezonu sa timom. Nadam se da će tako biti i ove sezone. Ovog leta sam imao sjajno iskustvo, a sada gledam u budućnost sa vama ljudima“, rekao je Bogdanović u Atlanti.

On je dodao i da su mu pripreme i nastup na Igrama u Parizu pomogle da bude spreman za novu sezonu.

„Pomoglo mi je dosta, posebno jer radiš nešto toliko mnogo puta, postaneš bolji. Što više utakmica, pogotovo visokog nivoa donose više iskustva i to je bolje za mene. Kada god igram za Srbiju pomaže mi da se spremim. Uvek je lakše da treniraš sa svojim drugarima i prijateljima, sa svojim momcima…“

On je objasnio i koliko mu znači igranje za nacionalni tim.

„Igrati za Srbiju je privilegija, pogotovo kada imate takvu tradiciju iza sebe i istoriju. Pogotovo što sam kapiten tima, to je još jedna privilegija i odgovornost. Navijači su u Srbiji i širom sveta hteli da Srbija pobedi, ali mi to ništa nije promenilo. Da li bih voleo da smo pobedili, voleo bih, ali iskustvo i celo to leto sa mojim momcima je nešto što se ne ponavlja. Svako leto je posebno igrati za Srbiju, za zemlju koju voliš. To je i ljubav prema košarci”, rekao je kapiten.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari