„Udavija se“ jedan trener beogradski: Zašto se namrgodio Željko Obradović?

Ostavite komentar


  1. У целој овој причи мени је најдискутабилније што уз име купа, тима стоји име кладионице а некада је било државне фирме.
    Паметном доста.

  2. Šta lupaš, zna se zašto je Žoc popizdio, a znaš i ti koji si pisao ovaj glupi tekst…

  3. Pristrasniji tekst nisam pročitala i to u novinama koje jako poštujem i cenim. Izvinjavam Vam se ako nisam dobro obaveštena ali ne znam da je praksa da finala bilo kojih sportskih takmičenja služe za kaljenje sudija. Željko Obradović je najuspešniji naš trener a u dugoj karijeri bilo je i uspeha i neuspeha. Činjenica je da ovim prvim, uspesima, niko drugi nije ni blizu. Kao novinar koji radi u listu koji je često izložen pritiscima nije mi jasno kako nemate bar malo razumevanja za one koji to isto ili još jače doživljavaju od istih. Čestitam na pobedi jer je više nego očigledno za koga navijate

  4. Od danas prestajem da citam danas.
    Ovakvim tekstovima nije mesto ovde.polako ali sigurno idete ka tabloidima

  5. Srpska posla, čekaj kad počnu da čereče ostale kojima se sad dive i ponose.A što se tiče novina, reč UGLED je zaboravljena.

  6. Dobar tekst, Obradović je nesportski podneo poraz i skrenuo temu sa sopstvenog sportskog neuspeha na pitanje finansiranja klubova u Srbiji, što nije tema za konferenciju nakon utakmice. O pristrasnom suđenju se izlupetao tek tako.

  7. Suđenje nije bilo toliko loše,sitnih par grešaka. Žoc je u pravu što se tiče državnog projekta,samo što su to oba kluba. Ranijih godina je bilo više štete po Partizan,uzgred ja sam Zvezdaš. Žoc je veliki trener,mora nekad i da se izgubi. Jedino gde greši je njegova izjava da već tri godine znaju gde dolaze i šta ih čeka,ako je tako trebao je prve godine da ovo kaže.

  8. ŽOC je najuspešniji evropski trener, ali BIVŠI !!! to se vidi i po činjenici da ga nijedan klub sa velekim budžetom nije uzeo u obzir, pa je završio u Partizanu uz „patriotske“ note, a zatim napravio stranačku legiju, šaljući poruku svim mladim igračima, odlazite ovde za vas neće biti minuta !!!

  9. Tacno je da sudije nisu dorasle da sude ovakav mec, a sto niko ne sme da sudi derbi? Kako je to moguce da pred svako takmicenje izadje preposteni Covic i postavlja ultimatume pod kojim uslovima ce igrati ,,Velika Zvezda“: mora u Nisu, i moraju te i te sudije…nemojte da ste smesni, niko nikada nije postavljao pitanje da li je vremesni Teodosic dobar igrac, ali ipak treba pogledati i ponasanje tako velikih igraca, koji ne prezaju da svim sredstvima dodju do cilja. Kakav predsednik kluba takvi i igraci. A sto se tice Obradovica, da ste imalo profesionalci pisali bi ste o evidentnom lincu protiv tog coveka, koga ceo svet postuje, ali ne i Srbija, sto govori mnogo o nama kao narodu. Hvala.

  10. Istina o Zeljku Obradovicu…neko je smogao hrabrosti da mu bar napise, kad vec na konferencijama niko ne sme da ga pita..

  11. A šta nije tačno u tekstu?
    NIKADA ali NIKADA nije hteo,umeo ,znao da sportski podnese poraz u derbiju.
    Odgovara na skandiranje navijača?
    Kao neka žena,kao Vučić.

  12. Pa ovo kao da je pisao neko sa severne tribine…Lep tekst nema sta. Ako oko cega mogu da se ujedine pozicija i opozicija to je jedna stvar….

  13. Olimpijske igre ATLANTA 1996: SREBRO
    Evropsko prvenstvo ŠPANIJA 1997: ZLATO
    Svetsko prvenstvo GRČKA 1998: ZLATO
    Evropsko prvenstvo FRANCUSKA 1999: BRONZA
    Stvarno je bio loš selektor ovako su i o Pešiću pisali…
    Predpostavljam da je i ovaj tekst napisan samo kako bi doneo čitanaost jer i samo pominjanje ličnosti kakva je Obradović donosi popularnost. A o Teodosiću je Pešić (od strane novinara neznalica) sve rekao sem da je kancer svake svlačionice….

  14. Svako danas može da piše šta hoće.
    Onako, bez poznavanja teme koje se dotakao.
    Bez stida i bez talenta da bar gluposti koje je naškrabao imaju kakvog takvog smisla.
    A ljudi koji objavljuju ovakve stvari se sigurno neće zarumeniti od sramote.
    Možda se samo logo lista malo zarumeni i postane roze!

  15. Retka prilika kada je vučić u pravu. I jedni i drugi su drzavni projekat tako da treba da ćute jer uzimaju ogromne pare u jednoj od najsiromašnijih drzavi evrope.

  16. Sport je to, gubi se i dobija. Čemu stalna kuknjava? Vidi se iz vasione da je to alibi kuknjava. Ako ne ide u klubu treneru promeni klub.

  17. To sto bi ste vi zeleli da Obradovic kaze, to je stvar koja se govori u svlacionici, jer joj je tamo mesto i to se resava tamo.
    Ne bi bilo razumno da ovo sto je rekao prica u svlacionici, to se pitanje tamo ne resava.
    ne razumem sta je Vucicu toliko zasmetao deo kojim je Obradovic komentarisao navijacke prozivke i suprotnog tabora.
    U stvari znam, Vucic ne moze da podnese da se u Srbiji bilo sta desava bez toga da je to on aminovao, ni trava da raste, a nekmoli nesto drugo.
    Verujem da Zeljko bolje sagledava kako mu tim izgleda od vaseg novinara, kao sto bolje zna kakva je finansisjka situacija u klubu.
    U ovom komentaru su navijacki pomesane babe i zabe, jer su pomesane dve stvari, igra kluba koji je svakako za kritiku i to bi bilo u redu, da u komentar nije uvrsten i onaj drugi deo, koji nema baspuno veze sportom.

  18. Браво за текст.
    Никад није знао да прихвати пораз спортски. Јако јако лицемерно!

  19. Problem je u dovodenju igraca u Partizan ono sto je sigurno Partizan ne lici na onaj iz prosle godine za dve klase je losiji ,a sto, to je za analizu unutar kluba..

  20. Jednom posle poraza, je izmislio da je bio vredan i baš posle toga su počeli da ga vređaju. Onda je posle novog poraza, izmislio dete koje mu pokazuje srednji prst. Obično se posle poraza isključivo bavi suđenjem, a sad je dodao i da nije državni projekat, a njegov državni klub plaća država i firme koje od države dobijaju beneficije baš zbog toga. Na kraju, ta država mu daje verovatno najveću državnu platu u Srbiji. Ali eto on to ne želi, jer nije projekat. Nije on gospodina video u životu, a i da jeste ne bi ga prepoznao!

  21. Novinarcici, zasto niko iz ABA lige i iz EL od nasih sudija nije hteo da sudi ovo?

    Uostalom, nije to razlog onoga sto je rekao. Srecna A licenca svima koji slave!

  22. @Jasmina

    Upućena očigledno nisi, jer da jesi, znala bi zašto najbolje domaće sudije ne sude ovo. A osnovni razlog je baš taj koga braniš.
    Jasno je i da subjektivna, a posebno očigledno je da smatraš ovog trenera opozicijom.
    E pa ta tvoja opozicija ima godišnju platu od 2 miliona evra, a sudije u finalu mu je postavio bivši igrač i veliki navijač kluba koji on vodi.

  23. Obradovic bi razloge poraza trebalo da potrazi u cinjenici kako mu je drugo poluvreme odigrao skupoceni kapiten, da je o pogodio bar par od onih desetak suteva, onda bi i sudije bile dobre, a u stvari su i bile dobre bez uticaja na rezultat.

  24. Čovek koga su proglasili za božanstvo je i sam poverovao da je Bog. Pa otuda i lako razumljivo to bahato ponašanje pre svega prema igračima, novinarima i rivalima. Ako se ovome doda histerija koju nemože da kontroliše kod poraza, rekao bih da je u pitanju prostakluk i elementarnih nekulturan.

  25. U ovom clanku se vidi ,da je autor maliciozan i da tendenciozno pise isti… Svak’ se cese gde ga svrbi…Obradovic i Covic takodje…a i ovaj strucnjak sto je pisao udavija se u sopstvenom clanku… vratite sport sportistima….

  26. Pojma ti nemas. Za ovakav tekst moras malo dublje i dalje da vidis a takodje i da znas i da razumes relacije i sta sve postoji iza necije price i poteza.

  27. Svaka čast.
    Žoc ne zna da gubi i ne zna da bude pristojan u porazu. Nabusit i svađalački ton, drzak prema novinarima, krive sudije, kriv Vučić, jer Zvezda dobija više… U prvih 6 igrača po broju koševa je bio samo jedan domaći, a kod Zvezde samo jedan stranac. Ni reč nije rekao o Teodosiću, koji je napravio razliku.
    Dosta breee.

  28. Sta bre kom nije jasno …Skupila se olos Vucic,Terzic,Vesic i Covic i resili da potpuno uniste Partizan…Grobari samo napred…dok se olos ne skine sa vrata…bice tu jos svega ,zato se ovo kora izdrzati…a Zvezdasima…svaka cast…ne smeju da spomenu svog predsednika koji je siptarima sve dao..i zovu zvezdu najvecim srbrskim klubom…UZAS NAD UZASIMA…SRAM IH BRE BILO….

  29. Iznenadio me vas tekst,novinar koji ne vidi ociglednu pristrastnost prema svim zvezdinim klubovima,proslogodisnje unistenje fk partizan,ove sezone kk partizan mora da plati osvajanje aba lige,da kk partizan ne bi dobio licencu mora se unistiti zeljko.Objektivna stvarnost a ne navijacka

  30. Udavija se … prljavije nemoze … sramno, niko nesme da kaze kad se lomio rezultat – nesviran faul nad Douzerom, pa njemu odmah svirane drugs pa treca licna … kome to treba

  31. Jedino pobede mogu da upišu sa sudijama iz Srbije ,kada su stranci sude na terenu mršave rezultate imaju.

  32. Urušavanje nekada najboljeg portala, sajta B92, počelo je sa sportskom rubrikom. Pristrasni komentari sportskih novinara, naručeni tekstovi moćnika iz pojedinih klubova, objavljivanje trivijalnih informacija i senzacionalističkih vesti koje nemaju veze sa sportom… Završilo se tako što su novinari B92 redom postajali portparoli i spikeri KKCZ. Isto će biti i sa vama. Bolje da nemate sportsku rubriku. Ovako izgleda kao da su sportski novinari na sajtu Danas tu po kazni.

  33. Najtrofejniji trener ali najgori gad kad gubi važne utakmice. Sećamse finala Eurolige u Berlinu, kad je izgubio od kuma Itudisa. Veoma zao u izjavama. Za razliku od gospodskog nastupa Itudisa. Od tada je svoje zlo, kad gubi, potvrdio više puta.

  34. Dakle cak i na portalu koji je naklonjen opoziciji ili „slobodnoj reci i istini“ vodi se prava hajka protiv najveceg evropskog trenera svih vremena! Pitanje za autora: da li bi ovakav najblaze receno pokvaren tekst da ne budem grublji ispisao da je Obradovic trener Zvezde? Ma ne bi, nego bi autor sa sve gradskim i republickim ocima zajednicki radio na tome da se Obradovicu za zivota digne slomenik nasred Terazija. A mozda je ovo i dah glavnog i odgovornog urednika ovog lista deklarisanog zvedasa? Kakogod, hvala na ovom poganom clanku da barem znam da od danas zasigurno vise necu citati Danas niti posecivati njegove internet stranice, jer ne vidim nikakvu razliku izmedju ovog portala i Informera.

  35. Svaka čast na hrabrosti. Ovo su stvari koje svi vidimo, ali nikako da se neko odvaži da napiše tekst o tome. Jako loš gubitnik, u rangu Murinja.

  36. Kako je Gospodin gubio u zadnjih mesec i po dana i sa evroligaskim i sa ABA-ligaskim sa domacim sudijama, najbolje da sledeci mec sude Tegeltija, Pantic i Todoric.

  37. Molim Jasminu, kao i sve koji pominju pristrasnost u ovom, po meni, savim korektnom tekstu, da navedu neki argument za svoje tvrdnje. Kakva pristrasnost, koje kanljenje sudija? Ovo je bio jedan od bolje odsudjenih derbija u poslednjih godinu dana. Niko, pa ni ovaj tekst, ne spori da je Zeljko Obradovic najtrofejniji kosarkasi trener u Evropi, i on je za to dobio sve moguce finansijske i moralne nagrade i priznanja, kao i slavu koju niko ne moze da mu uzme. Medjutim, to ne znaci da se njegove izjave za stampu i nedostatak samokritike ne smeju/mogu argumentovano kritikovati. Uostalom, kao javna licnost koja je placena (makar i delimicno) iz drzavnog budzeta i koji se bavi delatnoscu koja je u sferi interesovanja mnogih, Zeljko je besumnje podlozan kritici i to on vrlo dobro zna. A o Partizanovoj igri bez igre, koncepcijama odbrane i napada, te Zeljkovom odnosu prema domacim igracima i njegovom „podsticaju“ njihovog razvoja (svi do jednog ne samo da stagniraju, nego nazaduju), moze itekako da se diskutuje…

  38. Оbradović je pojam za sve vas novinarčiće, koji pišete o njemu. To treba da pišete velikim slovima (sva slova imena i prezimena), a sada vam, gle čuda, Vučić odgovara jer je svima jasno zašto je Žoc tako reagovao. Od dolaska na vlast, protežira zvezu u svim sportovima, no to vam, u ovom slučaju nije važno, jer, Bože, fmp2 je u pitanju..

  39. Mogu da komentarisu samo oni koji su gledali utakmicu. Sudije nisu znale da li sviraju pocetak ili kraj. Inace, Obradovic ulazi u dvoranu u Zadru i svi stoje i aplaudiraju, a u Nisu beogradski huligani mu vicu “ Zeljko turcine ….” i dalje beogradske bljuvotine. Nisam bot.

  40. Partizan kad izgubi od Zvezde,uvek je neko kri a ako pobede onda je sve u redu.Zeljko je dobar trener al preteruje u nekim stvarima.

  41. Šta kažu na jutarnjem…
    Bravo za Jasminu!
    Kolko god Željko bio ljut,namrgođen,besan…on je jedan jedini i najbolji trener..!
    Teodosi najbolji igrač!
    Njih dvojica i mali br.ljudi iz Partizana i Zvezde ne pozivaju na bes i mržnju!

  42. Sportska rubrika Danas-a, je odavno crno-bela, to se vidi iz teksta gde je umiven Zoc koliko se moglo. Da li ce neko da analizira, koliko su se pokvarili odnosi izmedju klubova od kada je dosao? Da li ce neko prebrojati titule koje nije osvojio sa najjacim timom u takmicenju? Moka je odlicno rekao, Zvezda igra timski, Partizan individualno. I to najbolji, pa da li je booji od Dude i Pesica, koji su osvajali zlata posle njegovih debakla? Da li zaista stpska kosarka treba da bude zrtva njegove sujete i nemogucnosti da ga svi obozavaju, a neki i ne vole? Koliko znam, u Cacku se deca i danas, a i kada je Zoc bio dete, izmedju sebe ozbiljno prozivaju….

  43. E, moj polupismeni i pomalo pokvareni G.Andjelicu. Pored svih stvari koje se desavaju u ovom nasem blatu od sporta, ti si se setio jedne pesme na osnovu koje napises kako se jedan trener „udavija u nekoliko virova“. Stvarno si „hrabar“ novinar.

  44. „Teodosiću nije sefte da u svoje ruke preuzme odgovornost u utakmici velike važnosti.“ Ovakva recenica bi u danasnjoj Turskoj bila sefte, jer su i Turci odmakli korak dalje u razvoju svog jezika. A kojim jezikom se ovde barata, i koje jezike poznaju vasi lektori, korektori ili urednici je jedna od tajni svemira.

  45. Koliko smo pokojni deda i ja kupovali Danasa zajedničkim snagama, kada ste bili pred gašenjem.
    E moj dragi deko, postali su pokloničko smeće ranga Informera gde su izabrali Vučića, Čovića i Terzića pored našeg Čačanina i najvećeg trenera Evrope Želimira Obradovića. Žalim svaki dinar! Nikada više, NIKADA!

  46. O Obradovicu sve govori da na utakmici u Zadru svo vreme sedi na klupi ko … a Partizan gubi.

  47. Željko-Vučiću!
    Bravo za tekst. Umesto da se priča o
    košarci, priča se o treneru koji nikada nije znao poraz da podnese. Vazda si bio plačljivko Željko.

  48. Telegraf, Informer, Danas…
    Alo bre ljudi, trgnite se malo, ovakvi clanci nisu vas nivo

  49. Bravo za tekst! Toliko o „gospodstvu i dzentlmenstvu“ onih koji misle da moze sve silom…

  50. Željko je u prvoj godini digao partizan iz pepela.. u drugoj nam uzeo titulu i zamalo otišao na final four.. u trećoj će nam opet uzeti titulu (ja to znam pouzdano) i opet nas ostaviti u Evroligi iza svojih ledja..a mi ćemo i Sferospulosa promjeniti..tj trećeg trenera

  51. Neko ima izvestan broj godina, pa suvise uziva u kapljici, pa je postao nervozan….
    I sad su svi okolo krivi….skoro da to lici na nekog( ko se osetiio pogodjenim)….
    Spanska serija, zar ne?

  52. Kakav igrač posebnog kova….suvi prosek,sada daleko isprod proseka!Kao čovek više loš nego dobar,da ne pominjem ono sa Pešićem!Stoka!

  53. Не бих ти дао да пишеш текст на тоалет папиру а не овде, како ничим изазван везаном за „Државни пројекат“ па јеси ли ти видео транспарент или ниси . . .

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.