Trofejni kapiten Zvezde optimista: Vreme je za plej-of Evrolige, puno je oko kada gledate Sferopulosovu modernu košarku 1Marko Simonović, Foto:Pedja Milosavljević/STARSPORT

Početnu euforiju navijača Crvene zvezde posle tri pobede košarkaša na startu Evrolige samo su delom ugasili španski giganti Barselona i Real Madrid.

Marko Simonović, nekadašnji trofejni kapiten Crvene zvezde i član stručnog štaba Vladimira Jovanovića, ne vidi, međutim, razloge za nezadovoljstvo posle pet rundi elitnog takmičenja i učinka crveno-belih 3-2.

– Nimalo lagan raspored i tri trijumfa u pet mečeva su apsolutno dobar rezultat. Ostvarene su velike pobede na strani protiv Pariza i pogotovo Fenerbahčea, a utakmica sa Barselonom je bila potpuno uživanje ako izuzmemo konačan ishod – uverava Simonović u razgovoru za Danas.

Mladom treneru se dopada način na koji crveno-beli igraju u novoj sezoni.

– Janis Sferopulos je vrhunski strateg, poznajem ga i stvarno je dobar tip. Posvećen je košarci, kolege ga uvažavaju i nije bez razloga drugi čovek Udruženja trenera Evrolige. Zvezda sada igra modernije i brže nego ranije, dosta se trči i puno je oko kada gledate ovaj tim.

Simonović ne želi da izdvaja pojedince i da daje značaj individualnoj statistici.

Trofejni kapiten Zvezde optimista: Vreme je za plej-of Evrolige, puno je oko kada gledate Sferopulosovu modernu košarku 2
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

– Realno, napravljen je takav sistem da igrači mnogo zavise jedan od drugog. Još treba da se očiste uloge u timu i da se dodatno izgradi hemija, jer ima nekoliko novih igrača. Zvezda ima tri pobede u pet kola Evrolige, a uloge nisu “čiste”, tako da ima mnogo prostora za napredak i veliki optimizam kada je u pitanju rezultat.

Bivši reprezentativac Srbije je optimista uoči nastavka sezone.

– Apsolutno verujem u plasman crveno-belih u plej-of Evrolige. Reztultat će zavisiti od mnogo faktora, a ova ekipa je već pokazala da može mnogo. Samo da nas mimoiđu povrede poput ove Džoela Bolomboja. Sličan problem imaće, na žalost, većina timova u ovako napornom ritmu utakmica – podvukao je Simonović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari