Vlade Divac dočekan negodovanjem na memorijalnoj utakmici u Zagrebu, Aco Petrović tražio od publike da ne zviždi (VIDEO) 1Foto: (BETAPHOTO/HINA/Damir SENCAR)

Vlade Divac dočekan je zvižducima prilikom predstavljanja gostiju koji su se okupili u Zagrebu na memorijalnoj utakmici povodom obeležavanja 60 godina od rođenja tragično nastradalog legendarnog košarkaša.

Zbog toga je morao da reaguje Draženov brat Aco, koji je bio i organizator događaja, koji je ustao sa svoje stolice, izašao na parket i od publike tražio da prestane sa negodovanjem.

Divcu deo hrvatske javnosti zamera to što je na Svetskom prvenstvu 1990. u Argentini, prilikom slavlja igrača i navijača Jugoslavije zbog osvajanja zlatne medalje, navijaču koji je utrčao u teren s hrvatskom zastavom uzeo obeležje i bacio na parket.

Legendarni srpski košarkaš je u dokomentarnom filmu „Jednom braća“, gde je pričao o svom odnosu sa Draženom, objasnio taj potez.
„U Hrvatskoj se priča da sam gazio hrvatsku zastavu, a to nije istina. U Argentini je za vreme tog Svetskog prvenstva bilo dosta tih zastava naokolo. Ali, to nije bila hrvatska, već ustaška zastava koja nije trebalo da završi na terenu. Pratio sam tog dečka kako se spušta niz tribine i rekao mu da toj zastavi nije mesto na terenu. Onda je on jugoslovensku zastavu nazvao smećem, pa sam mu ja oteo zastavu i bacio je na pod“, rekao je Divac 2010. godine.

Utakmici u Zagrebu prisustvovali su brojni sadašnji i bivši igrači i treneri iz Srbije, poput Vanje Marinkovića, Bobana Marjanovića, Svetislava Pešiča, Željka Obradovića, Zorana Slavnića, Predraga Danilovića,Zorana Savića, Dejana Bodiroge, Žarka Paspalja, Srećka Jarića, Aleksandra Džikića i Vlada Đurovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari