Miroslav Nikolić za Danas o startu srpskih klubova u Evroligi: Za sada je dobro, ali mrtvi se broje na kraju bitke 1Foto: Srđan Stevanović /Starsport

Miroslav Nikolić, poznati srpski košarkaški trener, govorio je za Danas o startu Evrolige, situaciji u domaćoj košarci i izgledima da Svetislav Pešić ostane na selektorskoj funkciji.

Nekadašnji strateg „večitih rivala“ kaže da su i Crvena zvezda i Partizan u prva tri kola pokazali dobre partije u Evroligi, međutim, kako dodaje, takmičenje je tek na početku i rano je za euforiju koja je zahvatila navijače i medije.

– Zvezda je dobila sve tri utakmice i to je izvanredan rezultat. Igra je tu, malo više individualno, dva na dva i pikenrol, ali biće to dobro. Krenulo je i Partizanu, izgledaju mnogo bolje nego prošle godine. Imaju samopouzdanje i energiju i mislim da će da vežu tri ili četiri pobede za redom. Međutim, Evroliga je tek počela, biće tu još lepih i teških utakmica, mrtvi se broje na kraju bitke– tvrdi Nikolić.

Miroslav Nikolić napominje da je sezona tek počela u ABA ligi i KLS i da se ne mogu praviti analize, ali da ga zabrinjava to što se već menjaju treneri u srpskim klubovima.

– Mene zabrinjava to što se rano menjaju treneri u KLS klubovima, jer trener se ne menja zbog loših rezultata u prvih nekoliko kola, nego tek ako izgubi konce u međuljudskim odnosima sa igračima.

Nikolić se slaže sa stavom novog predsednika KSS Nebojše Čovića da se domaćem takmičenju posveti više pažnje u odnosu na ABA ligu.

– To sam ja rekao već hiljadu puta, pričam o tome non stop već skoro deset godina. Naša liga mora da se ojača i da ovi što nastupaju u ABA, nastupaju i u KLS, jer bi se tako podigao i kvalitet i ozbiljnost naše lige. Crvena zvezda i Partizan imaju dva takmičenja, ali ovi ostali, Spartak, Borac, FMP i Mega imaju samo jedno – kaže poznati trener, a zatim dodaje:

– Mi u KLS nemamo novca i treba naći sponzore da se ti klubovi ojačaju, finansijski i igrački. Ne mogu svi da igraju u Zvezdi i Partizanu, KLS treba da služi za stvaranje i razigravanje talenata koji će potom moći da prelaze u te najbolje. Mi imamo igrača, neviđenih talenata, čak i za NBA, samo je potrebno strpljenje, rad i razigravanje.

Dugo je bio pomoćnik u stručnim štabovima reprezentacije Srbije i dobro poznaje proces odnosa između rukovodstva KSS i selektora.

– Nisam u toku oko situacije sa Pešićem, ali očekujem da će da prihvati. Mislim, šta će drugo da radi – rekao je Nikolić za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari