Dejan Milojević, zauvek naš brat: Slike poslednjeg oproštaja Golden Stejta od svog najmilijeg osmeha (VIDEO, FOTO) 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Dejan Milojević (1977-2024) nije bio dugo u Golden Stejtu. Tek tri godine, a planovi da se usavršava i bude nevidljiva trenerska ruka u stručnom štabu jednog od najboljih NBA timova u poslednjoj deceniji postavljeni su dugoročnije.

Sudbina ga je okrutno uzela u najboljoj životnoj i stvaralačkoj dobi i višestrukom prvaku američke profesionalne košarke, ali iz San Franciska nije mogla da odnese uspomenu na košarkaškog diva, posvećenog poslu u svoj raskoši trenerskog dara, iskrenog druga, dobrote od čoveka.

Dejan Milojević je i Golden Stejtu, s kojim se radovao kruni za 2022, ostavio milinu čestitog prijemčivog osmeha, svog grba u košarkaškom svetu.

Zato ga je Golden Stejt ožalio uoči utakmice s Atlantom, prve iza bolnog gubitka, dižući ga nasmejanog pod svodove dvorane kao brata.

Zauvek svog brata.

Na njegovo mesto pored terena ostavljena je bela ruža, poslednja posveta.

 

Svi igrači Golden Stejta su imali njegovo prezime na dresu i napis „brate“ i inicijale „DM“ u srcu na licu majici i „Deki“ na poleđini.

 

 

 

Dejan Milojević, zauvek naš brat: Slike poslednjeg oproštaja Golden Stejta od svog najmilijeg osmeha (VIDEO, FOTO) 2
Foto: AP/Godofredo A. Vásquez

 

 

 

 

Tako je u dvoranu stigao i Stef Kari, najbolji košarkaš Golden Stejta, koji se na terenu pozdravio s uzdanicom Atlante Bogdanom Bogdanovićem.

 

 

 

I na spoljašnjosti dvorane je istaknuto kakav je trag Milojević ostavio u klubu.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari