Najbolji košarkaš sveta nije glavni kandidat za MVP NBA lige: Jokić tek na trećem mestu po prognozama 1Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Generalni menadžeri NBA klubova odgovarali su na 50 pitanja pred početak nove sezone i izneli svoje prognoze o tome ko bi mogao da bude najbolji u narednoj sezoni.

Prema njihovoj proceni za MVP titulu najveća borba biće između Šeja Gildžus-Aleksandera iz Oklahome i Luke Dončića iz Dalasa, dok manje šanse za najprestižnije individualno priznanje daju Džoelu Embidu, Nikoli Jokiću i Džejsonu Tejtumu.

Lider Tandera ima 40 odsto šansi da bude MVP u sezoni 2024/25, prema glasanju generalnih menadžera NBA klubova, dok Dončić prati sa 30 odsto šansi.

Na deobi trećeg mesta, sa skromnih 7 odsto šansi da se domognu trofeja, su Embid, Jokić i Tejtum.

Kada je reč o novom šampionu NBA, oko toga gotovo da nema dileme – Boston je izraziti favorit za osvajanje još jednog trofeja.

Čak 83 odsto glasova pretpostavlja da će Seltiksi još jednom podići trofej „Lerija O’Brajana“, a daleko iza su su Oklahoma i Dalas.

Zanimljiv je bio odgovor generalnih menadžera na pitanje – „da sutra počinjete da radite u klubu kojeg igrača biste prvog potpisali da možete?“

Većina je odgovorila sa „Viktora Vembanjamu (77 odsto)“, dok su daleko na drugom mestu Nikola Jokić i Šej Gildžus Aleksander – sa po 10 procenata glasova.

Prema mišljenju generalnih menadžera Luka Dončić je najbolji plejmejker lige, najbolji šuter je Entoni Edvards, Džejson Tejtum je najbolje krilo, najbolji krilni centar je Janis Adetokumbo, dok je daleko najbolji centar u ovoj anketi Nikola Jokić, za kojeg je glasalo 87 odsto generalnih menadžera NBA klubova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari