Za srebro u Riju dobio sam big mek i dva čizburgera, a vi „roleks“ i ko zna šta još: Bivši reprezentativac o uspehu košarkaša u Parizu 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srpski košarkaš Nemanja Nedović završio je reprezentativnu karijeru tokom priprema za Mundobasket u Manili, a u razgovoru za podkast „Kod Luke i Kuzme“ objasnio je zašto nije bio deo ekipe koja je osvojila srebro na tom takmičenju.

Bek Crvene zvezde opisao je pehove koji su ga pratili tokom nastupa za nacionalni tim, za koji je poslednji put igrao na Evropskom prvenstvu 2022.

„Uglavnom su bila razočarenja. Poslednja godina u Pragu i Berlinu gde sam otišao maksimalno motivisan i spreman. Desilo se šta se desilo i sa Teodosićem. Otvorila se situacija da igram baš dosta. Video sam da je Kari imao dobru ulogu za mene, hteo sam da je iskoristim, bila je prava ekipa. I prva pripremna utakmica protiv Slovenije, ulaz, desna – leva, padnem na kuk“, rekao je Nedović, a zatim dodao:

„Pao sam na kuk 200 puta u karijeri, ustanem i uvek idem dalje. Ali, posle utakmice sam se probudio oko tri-četiri ujutru, trne mi cela noga, otekla. Zovem doktora Gagu Radovanovića, on kaže moramo da snimimo. Ja sam zbog te povrede propustio 12 dana priprema bukvalno pred Evropsko prvenstvo. Ali, Kari me poveo, otpao je Šegi (Ognjen Dobrić prim. aut) koji je bio tu sve vreme. Vanja se razboleo tokom grupne faze, a ja sam protiv Finske odigrao dobro, protiv Izraela krenuo na dvojci što mi odgovara…“.

Jedan od najboljih bekova svoje generacije kazao je da je očekivao da će biti u odličnoj formi na tom takmičenju.

„Rekao sam sebi: ‘To je to, konačno ću ostaviti neki trag’. I, igrao se sedmi-osmi minut utakmice… Povreda lista! To je za mene bilo takvo razočarenje… Da smo osvojili medalju, bilo bi mi lakše, ali još smo ispali tako da sam se tada ugasio“.

Nedović je bio i na pripremama reprezentacije za Svetsko prvenstvo u Manili 2023. godine, ali nije otišao na Mundobasket.

„Uvek su bili neki pehovi. Kada sam se odazvao, pričao sam sa Karijem celog leta. Uveravao me da će biti dobro, da ćemo napraviti rezultat, jaku ekipu, Bogdan je bio tu, što mi je značilo. Ali, premišljao sam se. Onda sam otišao na pripreme mentalno negde drugde, a fizički u lošem stanju“, objasnio je Nedović kako je doneo odluku da napusti tim:

„U dve utakmice na Akropolis kupu nisam dao poen. Nisam se više video tu. To je bio prelomni trenutak kada sam rekao da neću da silim nešto što ne ide. Žao mi je, mislim da sam mogao mnogo više. Da imam više medalja, ali to je bila moja odluka… Baš sam se razočarao“.

On se osvrnuo i na uspeh Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu, nakon čega je Nikola Jokić svim saigračima poklonio po skupocen sat sa posvetom.

„Ne znam ko može tako brzo da dobije “roleks”, osim Joke, naravno. Doneo ga je Dobrić na trening pre neki dan. Rekao sam mu: ‘Ja kad sam osvojio srebro u Riju – big mek i dva čiza, a vi “roleks” i ko zna šta još'“, izjavio je Nedović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari