Brat Nikole Jokića optužen zbog nasilničkog ponašanja, poznato kakva kazna mu sleduje 1Strahinja Jokić (u sredini). Foto: Peđa Milosavljević / STARSPORT

 

Strahinja Jokić, brat Nikole Jokića, optužen je za “napad trećeg stepena”, prenose američki mediji.

On se u sredu pojavio na saslušanju pred sudom, a uhapšen je krajem jula i optužen za napad na jednog gledaoca tokom utakmice između Denver Nagetsa i Los Anđeles Lejkersa 22. aprila ove godine.

Napad trećeg stepena se generalno smatra najmanje ozbiljnim oblikom napada, a definiše se kao „nepromišljeno izazivanje straha od povrede kod druge osobe“.

Po zakonima države Kolorado, Strahinja Jokić je „svesno, nepromišljeno ili uz kriminalnu nepažnju naneo telesnu povredu drugoj osobi“, za šta je predviđena kazna zatvora do 18 meseci i/ili novčana kazna do 1.000 dolara.

Policija Denvera je prvi put saznala za tuču putem viralnog TikTok video snimka na kom se vidi da je došlo do verbalnog sukoba između navijača i Strahinje i Nemanje Jokića, pre nego što je jedan od braće udario čoveka u lice, navodi se u izveštaju o hapšenju.

Detektiv iz denverske policije je intervjuisao žrtvu napada tri dana nakon utakmice 22. aprila i primetio da ima posekotine i modrice oko i ispod levog oka.

Muškarac je policiji rekao da ga je jedan od braće Jokić, „veliki momak sa irokez frizurom“, udario pesnicom u lice i da je napad bio ničim izazvan. Policija je kasnije identifikovala Strahinju Jokića zbog njegove tetovaže na vratu.

Napadnutom je kasnije dijagnostikovan potres mozga, navodi se u izjavi pod zakletvom. On u početku nije želeo da podnese tužbu protiv Strahinje Jokića jer se plašio odmazde i jer je bio zabrinut za bezbednost porodice, ali se početkom maja predomislio.

Kada su policajci kontaktirali Strahinju Jokića, on im je rekao da smatra da nije uradio ništa loše jer branio starijeg čoveka, kojeg poznaje veoma dugo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari