Predsednik Partizana o predsedniku KSS: Nema Čovića u Zvezdi, nema problema 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović rekao je da veruje da će se odlaskom Nebojše Čovića iz Crvene zvezde popraviti odnosi između dva najveća srpska kluba.

Mijailović ističe da će Čović, koji je izabran za predsednika Košarkaškog saveza Srbije, ubuduće drugačije morati da se ophodi prema Partizanu, kao i da veruje da će odnosi između dva kluba biti na mnogo višem nivou.

„Ono što je bilo između, sada bivšeg predsednika Crvene zvezde i mene, nastavak je istog ponašanja koje je postojalo kada su Duško Vujošević ili Predrag Danilović bili u Partizanu. To je metod rada onog koji je nekada bio sa druge strane, a sada nije tu, sada je na mestu predsednika Saveza. Moraće da vodi računa o svom ponašanju prema svim klubovima, jer je normalno da, kao predsednik Saveza, budete u prijateljskim odnosima sa svim klubovima. Nova uprava Crvene zvezde sigurno će doneti mir i normalizovati odnose,“ rekao je Mijailović za RTCG.

On se osvrnuo na rivalstvo sa Budućnošću i dobre odnose sa upravom kluba iz Podgorice.

„Nama je najveći rival Crvena zvezda, a drugi, po nepisanom pravilu, uvek je Budućnost, odmah iza njih Cedevita Olimpija. Imali smo te teške utakmice, poput prošlogodišnje, kada je na jednu loptu odlučivano ko će ući u finale. Nismo odgovarali ni na jedno saopštenje iz Budućnosti, jer sam smatrao da to nije potrebno. Mislim da takve van košarkaške priče ništa dobro ne donose, samo kvare atmosferu. Mi sa ekipom Budućnosti nikada nismo ostali u lošim odnosima, jer tu nema ničega ličnog. Ljudi to rade jer možda misle da su neke sudijske odluke bile sporne ili da je neko uticao iza zavese. Negujemo odnose i sa crnogorskim klubovima, slovenačkim, hrvatskim, a sada i u Evroligi. Gde god smo gostovali, dočekani smo na najvećem mogućem nivou. Jedino nisam gledao utakmicu sa predsednikom Crvene zvezde”, rekao je prvi čovek crno-belih.

Mijailović je ponovio koliko je prelazak u “Arenu” značio za Partizan.

„Uz povratak Željka Obradovića to je moj najbolji strateški potez. Da napravimo normalan sistem, i danas imamo gotovo 80 odsto sopstvenih prihoda, punimo budžet, vratili smo dugove, ušli u programski reprogram. Sada živimo kao normalan klub, veliki evropski klub, koji poštuje državu i svoje navijače. Tada su me kritikovali da želim da ubijem atmosferu iz Pionira prelaskom u Arenu, a danas imamo deset miliona evra prihoda od karata, dok bismo u „Pioniru“ imali osam puta manje,“ naglasio je Mijailović.

Partizan u utorak u 20.45, u trećem kolu Evrolige, dočekuje Bajern, a dva dana kasnije gostuje Makabiju u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari