Partizan se oprostio sa Nanelijem, predsednik crno-belih objasnio zašto nije produžen ugovor sa Amerikancem 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Košarkaški klub Partizan je na društvenoj mreži X objavio da Džejms Naneli neće nastupati za crno-bele sledeće sezone, a predsednik Ostoja Mijailović je objasnio zašto klub nije produžio ugovor sa Amerikancem.

„Radi se o jako dobrom momku i koji je upisan u stranicama istorije Partizana. Ne smemo zaboraviti incident sa igračem Zvezde koji se desio na kraju prošle sezone. Željko Obradović je doneo odluku da ne igra, iako je bio najbolji igrač prethodnog meča. Ali zamislite da se incident odigrao na utakmici, pa da nas Evroliga diskvalifikuje. Ali uz ugovor igrači potpisuju i disciplinski pravilnik, koji mora da se poštuje. Naneli je kažnjen jer se potukao sa igračem Zvezde. Sada smo u vakum periodu, nismo se ni oprostili od njega“, objasnio je Mijailović.

Naneli je dve sezone igrao za Partizan, a ugovor mu je istekao u junu.

„Nakon dve sezone u crno-belom dresu, Džejms Naneli od naredne sezone neće igrati za KK Partizan. Košarkaš koji je zbog svega pruženog na terenu postao jedan od ljubimaca navijača Partizana, više neće biti deo tima, ali ostaje neizostavni deo istorije Kluba kao važan deo generacije osvajača sedme titule regionalnog šampiona! Džejms, želimo ti puno sreće i uspeha u nastavku karijere!“, napisali su crno-beli na društvenoj mreži X.

Naneli je još uvek slobodan igrač, a mediji su objavili da su za njega zainteresovani Milano i Virtus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari