Kad i gde možete da gledate košarkaše Partizana u duelu sa evropskim prvakom na turniru u Atini? 1Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Košarkaši Partizana igraće u subotu 21. septembra (21.00) protiv Panatinaikosa meč na pripremnom turniru “Pavlos Janakopulos” u Atini.

Na takmičenju koje se održava u čast nekadašnjeg vlasnika grčkog kluba, učestvuju još i Anadolu Efes i Makabi iz Tel Aviva.

„Svake godine mi smo na ovom turniru. Zaista volimo da dođemo u Atinu. Za mene lično, to ne moram ni da naglašavam zbog čega volim da sam u Atini. Ovaj grad je moj drugi dom gde volim da dođem da vidim moje stare prijatelje iz Panatinaikosa. Ponoviću, izuzetno smo srećni što smo ovde na ovom turniru“, izjavio je trener crno-belih Željko Obradović, koji je 13 sezona bio na klupi “zelenih”.

Crno-beli, koji su u Atinu otputovali bez petorice igrača – Vanje Marinkovića, Mitra Bošnjakovića, Alekse Dimitrijevića, Arijana Lakića i Ajzee Majka – najpre se u petak (14.00) sastaju sa Efesom, međutim, ovaj meč se igra bez prisustva javnosti.

Dan kasnije očekuje ih susret sa domaćinom turnira, aktuelnim šampionom Evrolige, koji će biti održan na čuvenom “Panatinaiku”, antičkom stadionu obnovljenom za takmičenja na prvim modernim Olimpijskim igrama 1896. godine.

Očekuje se da će duelu prisustvovati oko 40.000 gledalaca, a biće generalna proba pred početak nove sezone u kojoj će rival ekipi Željka Obradovića biti čačanski Borac u prvom kolu ABA lige (25. septembar u “Beogradskoj areni”).

Utakmicu između Panatinaikosa i Partizana možete gledati na kanalu Sport klub 1, a posle uvodne najave iz studija direktan prenos počinje u 21.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari