Predsednik Ostoja Mijailović otkrio ambicije Partizana: Naš prioritet je Evroliga, napravili smo fenomenalan tim za sledeću sezonu 1Foto: Peđa Milosavljević /Starsport

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović u najavi predstojeće sezone otkrio je šta su crno-beli uradili da bi postigli bolje rezultate u takmičenjima u kojima učestvuju.

Mijailović je u intervjuu za B92.sport otkrio zašto je ekipa u potpunosti renovirana, kao i šta je potrebno da bi nekadašnji šampion Evrope dobio B licencu Evrolige.

U odnosu na sastav koji je nastupao prošle sezone za crno-bele, u narednoj će u ekipi biti samo Balša Koprivica.

„Sve je prošlo onako kako smo planirali. Kada smo završili sezonu shvatili smo da imamo situaciju – pala je energija. Igrači su se prezasitili. Bio je veliki posao ispred nas. Prvi deo je bio da igrači koji imaju ugovore koji su opterećivali budžet za ovu godinu, da im nađemo klubove i izgubimo što manje novca. Drugi deo je bio da nađemo gotovo celu ekipu, nov tim i da uklopimo sve te igrače. Mislim da smo fenomenalan posao uradili“, objasnio je Mijailović, a zatim dodao da je kompletiran tim:

„Imamo gotovo 16 igrača pod ugovorom, a ako se ne varam, 17. je Kaboklo. Tako da… Ne pravimo fudbalski tim“.

Ognjen Jaramaz još uvek nije našao novi klub, a imao je ugovor na još jednu godinu sa crno-belima.

„Sporazumni raskid je bio sa Jaramazom na obostrano zadovoljstvo. Želeli smo da bude tako. Igraču je bila potrebna nova sezona, nama je bio potreban novi igrač na toj poziciji“, rekao je Mijailović.

Kao što je i trener Željko Obradović naglasio – B licenca Evrolige je cilj Partizana, a Mijailović je objasnio šta je to potrebno beogradskom klubu da bi je i dobio.

„Najvažnije je da ispunimo finansijski fer-plej, da bude klub finansijski stabilan i da može Evroligi da garantuje da može tri godine da se takmiči, da plati ekipu, ima kvalitetan tim. Evroligi je to najvažnije, ali im je važan i sistem, a Partizan ima sjajan sistem. Evroliga je to prepoznala kroz organizaciju naših utakmica i sve stvari koje radimo. Na sajtu Evrolige sam ovih dana video barem deset video snimaka sa ‘Crno-bele simfonije’. Ljudi iz Srbije treba da se ponose na ovo što mi doprinosimo evropskoj košarci. Radimo stvarno dobre stvari“, naveo je predsednik Partizana, a potom dodao da klub želi trofeje u “domaćim” takmičenjima:

„Pre svega moramo da se borimo da takmičenje završimo u miru. Najvažniji strateški plan kluba je dobijanje B licence. Borićemo se za što bolju poziciju u Evroligi, ona nam je najvažnije takmičenje, ali nam ništa manje nije važna ni ABA liga, KLS, ni ostala takmičenja, Kup Radivoja Koraća. Ali, prioritet jeste Evroliga“, naglasio je predsednik Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari