Razumemo Nanelijeve frustracije, ali niko nije veći od kluba: Saopštenje Partizana povodom objava svog bivšeg košarkaša 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaški klub Partizan objavio je saopštenje za javnost povodom objava svog bivšeg igrača Džejmsa Nanelija na društvenim mrežama.

U saopštenju, koje prenosimo u celini, crno-beli podvlače da ne duguju novac Amerikancu i da je odluka “sportskog sektora” da ne produže ugovor sa Nanelijem.

“Posle oglašavanja na društvenoj mreži X od strane bivšeg igrača KK Partizan, Džejmsa Nanelija, Klub želi da ovim putem istakne relevatne činjenice u vezi sa slučajem koji niko nije želeo.

Nakon završetka sezone 2023/24, stručni štab je doneo odluku da igraču ne ponudi produžetak saradnje. Odluka sportskog sektora je bila da na toj poziciji budu potpisani kapiten Vanja Marinković i Ajzak Bonga.

Kada su u pitanju finansijske obaveze Kluba prema igraču, Džejms Naneli je primio sav novac koji mu pripada odmah nakon završetka sezone. Takođe, za ostvarene rezultate u prethodne dve sezone je primio i pripadajuće premije na koje su obračunati i plaćeni svi porezi.

Incident koji je obeležio završetak Džejmsovog angažmana u Partizanu, desio se u veoma važnom trenutku za Klub. Suvišno je ponovo podvlačiti koliko nikome nije bilo drago zbog incidenta i tuče u kojoj je tadašnji igrač Partizana učestvovao sa igračem rivalskog tima i tom prilikom mu naneo lakše telesne povrede.

Posle tog nemilog događaja, trener Partizana Mozzart Bet Željko Obradović je doneo odluku da se igrač udalji iz ekipe i ne bude deo tima u narednim utakmicama. Navedeni incident niko nije želeo, najmanje KK Partizan koji još jednom izražava žaljenje zbog tog događaja.

Sa druge strane, Klub razume emocije i određene frustracije svog bivšeg igrača tim povodom, ali se interna pravila KK Partizan moraju poštovati. Jednostavno, niko nije veći i važniji od samog Kluba.

Još jednom, KK Partizan Mozzart Bet se zahvaljuje Džejmsu Naneliju zasve lepe trenutke koje je podario Klubu i navijačima. Ovim putem, KK Partizan još jednom.od srca želi Džejmsu Naneliju mnogo sreće i uspeha na profesionalnom i privatnom planu”, piše u saopštenju KK Partizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari