Srpska NBA legenda u FIBA “Kući slavnih”: Najbolji sa Kingsima, prsten sa Dalasom, prvak Evrope i sveta sa Pešićem 1Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Jedan od najboljih srpskih košarkaša u istoriji Predrag Stojaković zvanično je postao član FIBA košarkaške “Kuće slavnih”.

Jedan od najboljih šutera u istoriji NBA lige karijeru je počeo u mlađim kategorijama Crvene zvezde, a potom je nastupao za solunski PAOK, odakle je 1998. otišao u Sakramento.

Tri puta je bio u Ol star timu, u sezoni 2003/04. izabran je u drugu petorku lige, a 2011. je osvojio šampionski prsten sa Dalasom.

Srpska NBA legenda u FIBA “Kući slavnih”: Najbolji sa Kingsima, prsten sa Dalasom, prvak Evrope i sveta sa Pešićem 2
Foto: KSS

U dresu reprezentacije Jugoslavije, koju je tada kao selektor vodio Svetislav Pešić, bio je šampion Evrope 2001. i šampion sveta 2002. godine.

Na zvaničnoj ceremoniji koja je održana u Singapuru osim Stojakovića ovo priznanje dobili su i Miao Liđije iz Kine, Redži Miler, nekadašnja NBA legenda Indijana Pejsersa, zatim Danira Nakić Bilić koja je sa Jugoslavijom bila svetska i olimpijska vicešampionka, nekadašnji igrač Panatinaikosa i Valensije Romein Sato, Skaidrite Smildžina Budovska iz Letonije, Kirk Samjuel Peni iz Novog Zelanda i Danijel Lovel Piterson iz SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari