Sirotinjo, i Partizanu si teška 1Foto: Pedja Milosavljević/Starsport

KK Partizan dočekaće Monako u šestom kolu Evrolige (sreda, 20.45) u dvorani “Aleksandar Nikolić” zbog zauzetosti “Beogradske arene”.

Srpska prestonica iznenada je u avgustu dobila organizaciju teniskog “Belgrade opena” pošto je španski grad Hihon odustao od domaćinstva.

Organizacija teniskog turnira, koji traje od 3. do 9. novembra, omela je planove košarkaških evroligaša Partizana i Crvene zvezde koji će na kratko morati da napuste najveću dvoranu na Balkanu i presele se u više nego duplo manju halu “Aleksandar Nikolić”.

Problem privremene selidbe leži u činjenici da su večiti rivali prodali veći broj godišnjih karata od kapaciteta nekadašnjeg “Pionira”. Prvenstveno se to odnosi na Partizan koji ima oko 17.000 „sezonaca“ za maksimum 8.000 stolica u čuvenom hramu košarke.

Crno-beli su spletom okolnosti došli u neprijatnu situaciju “da se zgusnu”, što bi rekao čuveni Radovan Treći. Klub iz Humske je uoči meča sa Monakom morao da donese nepopularnu odluku i da onemogući prisustvo meču vlasnicima sezonskih karata za nivo 400 u “Areni”.

To su one karte, žargonski rečeno, “blizu golubarnika”, u vrhu dvorane, namenjene navijačima sa manjom platežnom moći, ali ništa manje vatrenim navijačkim srcem od onih iz prvih redova.

Kako para vrti gde burgija neće, u Partizanu su ovoga puta odlučili da se odreknu pomoći navijača sa plićim džepom.

– Svi detalji u vezi rasporeda sektora u hali „Aleksandar Nikolić“, ulaza koji će biti otvoreni i načina kompenzacije prema vlasnicima sezonskih karata za Nivo 400, biće objavljeni u ponedeljak – naveo je u subotu KK Partizan.

Klub iz Humske se  inače o cenama sezonskih karata oglasio letos , dva dana pošto je javnost saznala za informaciju da je Beograd dobio teniski turnir. Bilo je vremena da se reaguje u cajtnotu i stavi “fus nota” da godišnja karta za nivo 400 neće važiti za duel sa Monakom zbog zauzetosti “Arene”. Ako čelnici multifunkcionalne dvorane nisu na vreme, u avgustu, obavestili Partizan o neophodnosti promeni domaćinstva za meč sa Monakom, što nije nemoguća opcija, onda je to trebalo naglasiti u klupskom saopštenju za javnost objavljenom u subotu, 26. oktobra. Problem bi verovatno postao manji, ljudski razumljiviji.

Možda je posle svega moglo da se razmotri i rešenje o tome da ulaznicu za utakmicu sa Monakom dobiju oni koji prvi sačekaju red ispred blagajni, a već imaju sezonsku kartu. Zvuči komplikovano, ali je pravednije…

Ovako, ostao je gorak ukus o podeli navijača koji su se u hijerarhiji pronašli manje ili više bitnim, vrednim. Završilo se nekako po onoj narodnoj: “Sirotinjo, i Partizanu si teška.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari