Brat Nikole Jokića uhapšen zbog napada na navijača, žrtva zadobila potres mozga, posekotine i masnice oko oka 1Strahinja Jokić (u sredini). Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Strahinja Jokić, brat srpskog košarkaša Nikole Jokića, uhapšen je zbog učešća u tuči na utakmici između Denvera i Lejkersa u aprilu.

Strahinja Jokić (41) optužen je za napad trećeg stepena, prekršaj, i pojavio se u utorak pred Okružnim sudom u Denveru, navodi se u sudskim spisima.

Policija Denvera je prvi put saznala za tuču putem viralnog TikTok video snimka na kom se vidi da je došlo do verbalnog sukoba između navijača i Strahinje i Nemanje Jokića, pre nego što je jedan od braće udario čoveka u lice, navodi se u izveštaju o hapšenju.

Detektiv iz denverske policije je intervjuisao žrtvu napada tri dana nakon utakmice 22. aprila i primetio da ima posekotine i modrice oko i ispod levog oka.

Muškarac je policiji rekao da ga je jedan od braće Jokić, „veliki momak sa irokez frizurom“, udario pesnicom u lice i da je napad bio ničim izazvan. Policija je kasnije identifikovala Strahinju Jokića zbog njegove tetovaže na vratu.

Napadnutom je kasnije dijagnostikovan potres mozga, navodi se u izjavi pod zakletvom. On u početku nije želeo da podnese tužbu protiv Strahinje Jokića jer se plašio odmazde i jer je bio zabrinut za bezbednost porodice, ali se početkom maja predomislio.

Kada su ga policajci kontaktirali, Strahinja Jokić im je rekao da smatra da nije uradio ništa loše jer branio starijeg čoveka kojeg poznaje veoma dugo.

Portparol vlasnika Nagetsa odbio je da komentariše slučaj.

Strahinja Jokić će se pojaviti pred sudom na ročištu za saslušanje 21. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari