Momak sa kojim ne bi trebalo da se kačite: Ko je Strahinja Jokić, koji je napravio incident posle utakmice u Denveru? 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Strahinja i Nemanja Jokić, braća najboljeg košarkaša sveta Nikole Jokića, nalaze se pod istragom NBA lige zbog incidenta na drugoj utakmici plej-of serije sa Los Anđeles Lejkersima u Denveru.

Kako se može videti na snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama, Strahinja je preskočio nekoliko stolica na tribinama, a potom udario za sada nepoznatog muškarca, dok mu je Nemanja “čuvao leđa”.

Nikolina supruga Natalija pokušala je da smiri razjarene devere dok je u naručju držala svoju ćerku, ali se udaljila kad je shvatila da su ova dvojica baš rešili da naprave ono što su naumili. Ako je tu bilo nečega što se može povezati sa umom.

Denverska policija pokušava da identifikuje osobu koja je bila žrtva napada i koja je posle udarca u glavu napustila dvoranu, a, kako su saopštili, niko nije podneo zvaničnu prijavu protiv Strahinje, od čega će zavisiti da li će ovaj slučaj završiti na sudu.

Nezavisno od policijske istrage, očekuje se da će NBA istražiti slučaj i kazniti siledžije, jer za Jokićevu braću već dugo u Americi važi da imaju kratak fitilj i da su umešani u nekoliko krupnijih i sitnijih incidenata tokom utakmica Denvera.

Po pravilu, Strahinja je taj koji je spreman da se potuče sa nekim iz publike ili pripreti igračima protivničkog tima koji imaju neki nesporazum sa Nikolom tokom mečeva, dok je Nemanja obično uz brata, u slučaju potrebe.

Krajem 2019. godine Strahinja je uhapšen jer je fizički nasrnuo na devojku u svom stanu. Mediji su tada pisali da je nakon žustre rasprave žena htela da napusti stan, ali joj on nije dozvolio. Kada je izašla na terasu kako bi pozvala pomoć, Strahinja ju je navodno zgrabio za vrat i počeo da je davi.

Pokušala je da pozove policiju, ali joj je oduzeo telefon, da bi na kraju preko računara poslala poruku jednom poznaniku, koji je odmah obavestio policiju i Strahinja je uhapšen.

Optužen je za napad drugog stepena, izjasnio se krivim po dve tačke i dobio je odloženu kaznu, odnosno neće se suočiti sa kaznom sve dok poštuje pravila nenadzirane uslovne kazne.

Rok koji mu je sud tada dao je 3. februar 2022, posle kojeg je postupak odbačen.

Stariji brat Nikole Jokića rođen je 1982. godine, visok je 213 centimetara i takođe se bavio košarkom. Igrao je za nekoliko različitih timova u Srbiji, međutim, zbog problema sa povredama rano je završio karijeru.

Zato se posvetio karijeri najmlađeg brata i, bez sumnje, imao je ključnu ulogu u njegovom razvoju, jer je zajedno sa Nemanjom uložio vreme i trud da mezimca somborske porodice natera da prihvati radne navike i promeni navike u ishrani.

– Kada smo prvi put uspostavili kontakt, otišao sam u Sombor, našao porodicu igrača i pričao sa njima. Ta porodica je sjajna, veoma stabilna, staromodna srpska porodica, koja zaista veoma dobro brine o deci. Bili su veoma srećni zato što je tako velika agencija zainteresovana za klinca koji, uzgred rečeno, nikad nije bio na treningu prvog tima. I prihvatili su da pristupe agenciji, ali hteli su da mene vide – izjavio je u jednom intervjuu Nikolin menadžer Miško Ražnatović, a potom dodao:

– Dva dana kasnije su došli, razgovarali smo, stvorila se veoma dobra hemija. Posebno kada je u pitanju Strahinja, njegov stariji brat, on je bio tu. U tom momentu je bio veoma važan za tu odluku i za mnoge druge odluke. I u Srbiji mu je veoma pomogao da postane to što jeste, a bilo je veoma teško.

 

Strahinjino telo prekriveno je tetovažama, frizura podseća na onu koju je imao Robert de Niro u ulozi Trevisa Bikla u filmu Taksista, pa pojavom karakterističnom za ono što se u Americi naziva “vajt treš”, privlači pažnju i uteruje strah.

– Oni nisu momci sa kojima bi trebalo da se kačite – prokomentarisao je jednom prilikom ponašanje Strahinje i Nemanje nekadašnji Nikolin saigrač Danilo Galinari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari