Da li Pešić ostaje ili odlazi sa mesta selektora košarkaške reprezentacije Srbije? 1Foto: Peđa Milosavljević /Starsport

Selektoru košarkaške reprezentacije Srbije Svetislavu Pešiću istekao je ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije 31. avgusta, a zbog činjenice da je predsednik Predrag Danilović podneo ostavku i da se čeka izbor novog rukovodstva KSS, proslavljeni stručnjak nije mogao da razgovara o novom ugovoru.

Ipak, Pešić je u intervjuu za Politiku najavio da odlazi sa funkcije.

– Predsednik KSS-a Predrag Danilović podneo je ostavku. Kako sam razumeo, uradio je to da bi omogućio novom rukovodstvu saveza da na početku novog olimpijskog ciklusa formira novi stručni štab i ciljeve. Što se mene lično tiče, još pre Pariza saopštio sam da neko drugi treba da nastavi ono što sam započeo. Pošto vidim da me neki nisu dobro čuli, sada im poručujem, da odgovorni – oni koji će ubuduće voditi KSS – treba da znaju da između ostalog moraju da traže i novog trenera. Ja ću, naravno, uvek biti na raspolaganju srpskoj košarci, ali ću se okrenuti nekim drugim ciljevima i projektima za koje nisam imao vremena zato što sam 24 časa dnevno bio u službi nacionalnog tima Srbije – rekao je Pešić.

Pešić je pre manje od mesec dana predvodio reprezentaciju do bronze na Olimpijskim igrama u Parizu, a na Svetskom prvenstvu u Manili Srbija je stigla do finala.

Prethodno je vodio reprezentaciju Jugoslavije od 2000. do 2002. godine i sa njom stigao do evropskog i svetskog zlata.

Na klupi nacionalnog tima započeo je i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje se igra sledeće godine,  a „orlovi” za dva meseca, 21. novembra gostuju u Danskoj, a tri dana kasnije istog protivnika dočekuju u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari