Bivši košarkaš Partizana razočaran zbog Pešićevog odlaska: Trebalo je da ostane uz reprezentaciju, makar kao mentor nekom mlađem stručnjaku 1Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Bivši košarkaš Partizana Vladimir Dragutinović rekao je u izjavi za „Danas“ da je razočaran zbog ostavke Svetislava Pešića i dodaje da je iskusni stručnjak trebalo da ostane uz reprezentaciju, makar kao savetnik.

– Veoma me je iznenadila vest o odlasku Svetislava Pešića sa klupe reprezentacije Srbije. Po meni je trebao da ostane na tom mestu. Ili čak možda i da nije mogao ili želeo zbog godina, trebao je da ostane uz reprezentaciju, kao mentor nekom mlađem stručnjaku ili pak njegov savetnik – kaže Dragutinović i dodaje:

– Veoma je teško reći ko će ga naslediti. Prvo moraju da uslede izbori u Košarkaškom savezu Srbije, a tek onda novo rukovodsko mora da imenuje novi stručni štab. Ovo leto je bilo veoma plodonosno za srpsku košarku, jer su veliki uspeh ostvarili i svi mlađi uzrasti i bojim se da će ovakvo leto teško moći da se ponovi u bližoj budućnosti.

On kaže da će se dugo pamtiti dve najvažnije utakmice tokom Pešićevog mandata na funkciji selektora Srbije.

– To su finale Svetskog prvenstva u Manili protiv Nemačke i meč protiv selekcije SAD u Parizu. Prvu utakmicu neću nikada zaboraviti i lajtmotiv iste mi je povreda Ognjena Dobrića, jer sa zdravim Dobrićem mislim da bismo pobedili Nemačku i postali svetski prvaci. A utakmica protiv SAD je jedna od najboljih partija ove generacije, voditi protiv takvog tima punih 37 minuta ne može svako. Na kraju nam je ponestalo snage, ali i sreće, no i dalje to ostaje jedna od najboljih naših utakmica ikada – rekao je Dragutinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari