Na turniru u Rusiji učestvuje ekipa koja se lažno predstavlja kao košarkaška reprezentacija Kolumbije, Južnoamerikanci prete tužbom 1Lažna reprezentacija Kolumbije. Foto: Telegram/Turnir prijateljstva

Ruski košarkaški klub Perm savladao je reprezentaciju Kolumbije rezultatom (155:53) na turniru “Kup prijateljstva”, ali se ispostavilo da ova ekipa nije nacionalni tim južnoameričke države

Kolumbijski košarkaški savez, koji je saznao iz medija da tim koji se predstavlja kao njihova reprezentacija nastupa u Rusiji, saopštio je da ovo nije selekcija te zemlje i zapretio tužbom, prenosi Novaja Gazeta.

U saopštenju koje je objavljeno na društvenim mrežama, piše da KS Kolumbije nije dobio poziv za učešće na turniru „Kup prijateljstva“ i dodao da nije dozvolio nijednom klubu da predstavlja ovu državu u Rusiji.

„Kolumbijski košarkaški savez će preduzeti zakonske korake da kazni neovlašćeno korišćenje imidža i logotipa tima”, navodi se u saopštenju.

Nakon što je saopštenje objavljeno, Horhe Vaskez, koji se predstavlja kao selektor kolumbijske reprezentacije, izjavio je da tim čine profesionalni sportisti i „studenti koji tek počinju svoj put i žele da se dokažu“.

Ruska državna sportska televizijska stanica Match TV objavila je skenirano pismo koje je navodno napisano u ime kolumbijske federacije. Kako se navodi u pismu, Košarkaški savez Kolumbije je na turnir poslao „ne drugi i ne prvi sastav reprezentacije“, ali je „dao saglasnost za učešće na takmičenju“.

Predsednik ruskog košarkaškog saveza Andrej Kirilenko tvrdi da su pregovori vođeni sa „legitimnim rukovodstvom Kolumbijske košarkaške federacije“.

Kada se u medijima otkrilo da se ova ekipa “lažno predstavlja” organizatori turnira otkazali su meč između reprezentacije Rusije i “Kolumbije”, pa će tim nepoznatog porekla igrati sa omladincima Perma.

Zbog rata u Ukrajini ruska reprezentacija i klubovi ne nastupaju u međunarodnim takmičenjima, a na turniru „Kup prijateljstva“, koji će trajati do 25. avgusta, pored Perma i „Kolumbije“, učestvuju reprezentacije Rusije i Venecuele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari