Vlade Divac se oglasio nakon što je dočekan zvižducima u Zagrebu: Nije trebalo da govorim, voditelj mi je neplanirano dao mikrofon (VIDEO) 1Foto: (BETAPHOTO/HINA/Damir SENCAR)

Vlade Divac, član košarkaške „Kuće slavnih“, oglasio se nakon što ga je publika u Zagrebu dočekala zvižducima na memorijalnoj utakmici odigranoj u čast 60 godina od rođenja Dražena Petrovića.

„Prema scenariju uopšte nije trebalo ja da govorim, ali voditelj mi je dao mikrofon i nisam mogao da odbijem“, rekao je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, a zatim dodao:

„Usredsredio sam se na ljude sa kojima sam se lepo družio ovih dana i pre svega porodicu Petrović, jer je meni najvažnije da je sećanje na Dražena bilo impresivno“.

U trenutku kada je publika počela da negoduje zbog obraćanja Vlada Divca, Aco Petrović, Draženov brat, ustao je sa svog mesta i zatražio od ljudi na tribinama da prestanu sa zvižducima.

Divcu deo hrvatske javnosti zamera to što je na Svetskom prvenstvu 1990. u Argentini, prilikom slavlja igrača i navijača Jugoslavije zbog osvajanja zlatne medalje, navijaču koji je utrčao u teren s hrvatskom zastavom uzeo obeležje i bacio na parket.

Utakmici u Zagrebu prisustvovali su brojni sadašnji i bivši igrači i treneri iz Srbije, poput Vanje Marinkovića, Bobana Marjanovića, Svetislava Pešiča, Željka Obradovića, Zorana Slavnića, Predraga Danilovića,Zorana Savića, Dejana Bodiroge, Žarka Paspalja, Srećka Jarića, Aleksandra Džikića i Vlada Đurovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari