Čuveni centar o crno-belima u Evroligi: Partizan ima novog Lesora, uspeh bi bio i plasman u plej-in 1Zoran Stevanović i Žarko Paspalj, Foto: Srdjan Stevanović/Starsport

Košarkaši Partizana nalaze se u donjem delu tabele Evrolige, na 12. poziciji, posle pet kola sa učinkom 2-3.

Ove brojke nimalo ne obeshrabruju čuvenog centra Partizana Zorana Stevanovića, koji je godinama unazad zadužen za rad mlađih kategorija kluba iz Humske.

– Trenutni rezultat Partizana je u suštini OK. Imali smo na startu sezone dva teška gostovanja u Španiji, teško je očekivati da možeš nešto da uradiš protiv Reala u Madridu. Siguran sam da će vremenom biti sve bolje, jer ovo je nov tim sa izraženom energijom i voljnim momentom, mnogo više trči od prošlogodišnjeg i tek očekujem kvalitetne partije Partizana – istakao je Stevanović u razgovoru za Danas.

Stevanović je video brojne pozitivne stvari u igri crno-belih.

– I protiv Virtusa delovalo je dobro veći deo utakmice. Pored trčanja funkcionisao je i ofanzivni skok, čak je i timska odbrana izgledala dobro osim zagrađivanja prilikom skoka. Jasno je već sada da je protok lopte dobar i da ima više otvorenih šuteva, za razliku od prošle sezone kada su spoljni igrači često šutirali preko ruke protivnika.

Član Partizanove šampionske generacije iz Istanbula 1992. godine i čovek koji je osvojio brojne trofeje u dresu crno-belih ima i ljubimce u novom timu.

– Isak Bonga je uvek spreman za borbu, zalaganje mu je na maksimalnom nivou. Dopada mi se njegov stil. Rekao bih i da smo dobili novog Matijasa Lesora u timu u liku Tajrika Džonsa. Dečko igra odlično, ima energiju, bori se, skače i pravo je osveženje. Biće sigurno još moćniji.

Čuveni centar o crno-belima u Evroligi: Partizan ima novog Lesora, uspeh bi bio i plasman u plej-in 2
Tajrik Džons, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Sa druge strane, utisak je da se Brendon Dejvis nije najbolje snašao, iako je centar sa ozbiljnim evroligaškim pedigreom.

– Od Dejvisa očekujem mnogo više. Ima veliko iskustvo i nadam se da će mu ono pomoći da podigne nivo igre. Razumem i njegovu situaciju, nije lako igrati u Partizanu pred 20.000 navijača. Potrebno je vreme da se sve uklopi, pa će i Dejvis biti bolji.

Stevanović veruje da će crno-beli ostvariti zapažen rezultat ove sezone u nastavku Evrolige.

– Prognoze su nezahvalne, ali s obzirom na to da u ovom timu ima još mnogo rezerve nadam se da ćemo stići barem do plej-ina. I to bi bio uspeh za nov tim. Evroliga je izjednačena, bukvalno može svako svakog da pobedi i za nešto više je potreban period od sezone-dve zajedničkog rada kod timova koji imaju mnogo novajlija kao što je Partizan – zaključio je Zoran Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari