Košarkaš koji i u petoj deceniji prkosi sudbini: Marselinjo ostaje na Tenerifama 1foto EPA-EFE/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

I u 42. godini života sjajni bek nastaviće da igra profesionalno košarku na najvišem nivou.

Bio je važan igrač u reprezentaciji Brazila koja je nedavno uspela da se plasira na Olimpijske igre u Parizu.

Godinama unazad deo je Tenerifa, tačnije startni plejmejker i osnovni ideolog i uprkos tome što se nalazi u petoj deceniji života, Marselinjo Uertas nastaviće profesionalnu karijeru u istom klubu.

Nekadašnji košarkaš Barselone i Unikahe potpisao je dvogodišnji ugovor sa učesnikom španske Endesa lige i ukoliko bude uspeo da ispuni sve obaveze iz nove saradnje mogao bi d aostane na istoj adresi sve do 44. godine, što je zaista impresivno.

Da čitava stvar bude zadivljujuća, Marselinjo će biti deo i reprezentacije Brazila na Olimpijskim igrama u Parizu i nakon nešto kraćeg odmora pojaviće se na pripremama Tenerifa za takmičarsku 2024/25.

Najbolje partije, Marselinjo je pružao u redovima Baskonije i Barselone, a jedan kraći period boravio je i u Los Anđeles Lejkersima.

Brazilac je tri puta bio šampion Španije; sa Tenerifama je osvojio FIBALigu šampiona, dok je sa Brazilom dva puta bio šampion Južne Amerike.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari