Košarkaši Crvene zvezde u finalu plej-ofa Superlige: Klub sa Malog Kalemegdana zabeležio i 41. uzastopnu pobedu nad FMP 1Foto> Starsport

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale plej-ofa Superlige Srbije pošto su u drugoj utakmici polufinalne serije u Železniku pobedili FMP sa 98:75 (13:24, 17:26, 28:22, 17:26).

Ekipa trenera Janisa Sferopulosa, koja je u prvom duelu u “Pioniru” trijumfovala sa 97:87, obezbedila je prolazak u finale do poluvremena, na koje je otišla sa 20 poena prednosti (50:30).

Gosti su u prvoj četvrtini stekli dvocifrenu prednost, ali, za razliku od prvog duela, nisu dozvolili rivalu da ponovo uhvati rezultatski priključak.

Pred manje od hiljadu gledalaca, Zvezda je već do poluvremena stekla 20 poena prednosti, da bi u preostale dve četvrtine rutinski održavala tu razliku.

Ovo je bila 41. uzastopna pobeda ekipe sa Malog Kalemegdana u duelu sa klubom iz Železnika.

Najbolji u pobedničkom timu su bili Nemanja Nedović sa 17 poena, Jago Dos Santos sa poenom manje i osam asistencija, Luka Mitrović sa 15 poena, Miloš Teodisić je ubacio 11 poena i dodao devet asistencija, dok je Rokas Gedraitis zabeležio deset poena.

U timu FMP su bolji od ostali h bili Jovan Novak sa 26 poena i Ognjen Kuzmić sa 15.

Pre početka utakmice čelnici FMP uručili su svom bivšem igraču, a sada plejmejkeru Crvene zvezde Milošu Teodosiću poklon u vidu uramljenog dresa „Pantera“ sa njegovim prezimenom.

Crvena zvezda će se u finalu sastati sa boljim iz druge polufinalne serije u kojoj igraju Partizan i Mega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari