Košarkaši Partizana pobedili Megu u majstorici, crno-beli obezbedili plasman u finale u prvoj četvrtini 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Superlige Srbije, pošto su u trećoj utakmici polufinalne serije pobedili Megu rezultatom 96:68 (39:9, 8:22, 23:16, 26:21).

Pred oko 3.000 gledalaca u dvorani „Aleksandar Nikolić“ crno-beli su pobedu obezbedili već u prvoj četvrtini, u kojoj su postigli čak 39 poena i stekli prednost od plus 30.

Mega je u drugoj četvrtini serijom 16-3 stigla do 42:25, a Partizan je prvi koš iz igre u ovom periodu postigao tek na isteku šestog minuta.

Crno-beli su na odmor otišli sa 16 poena prednosti (47:31), ali su u trećoj deonici povratili kontrolu nad utakmicom.

U poslednjem periodu bilo je očigledno da neće biti neizvesnosti oko konačnog rezultata pa je trener domaćih Obradović u igru uveo i igrače iz juniorskog tima Dimitrijevića i Drezgića.

U Partizanu Ledej je bio nejefikasniji sa 17 poena, Anđušić i Kaboklo su upisali po 16, Panter deset, dok je Avramović uz devet poena imao i sedam skokova i devet asistencija.

U poraženom timu Filip Jović je bio najefikasniji sa 21 poenom, dok su Andrija Jelavić i Nikola Đurišić postigli po devet.

Partizan se u finalu sastaje sa Crvenom zvezdom, koja je u polufinalu eliminisala FMP, a prva utakmica serije je na programu 3. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari