Košarkaši Partizana smeju da uzmu titulu, fudbaleri ne 1Starsportphoto ©

Vladimir Vuletić: Aleksandar Vučić je procenio da mu nije u interesu da, u predizbornoj godini, ide do kraja sa gaženjem mrskog mu SD Partizan

Po tumačenju Vladimira Vuletića, bivšeg potpredsednika fudbalskog kluba Partizan, s još važećim članstvom u Skupštini istog, aktuelno podizanje iz „mrtvih“ košarkaške sekcije Sportskog društva Partizan ima jaku političku pozadinu i providnu kratkoročnu namenu.

– Razumem frustraciju partizanovaca, kao jednog od njih i mene bole tolike godine bez titula, pa i drugih trofeja, u fudbalu, košarci, vaterpolu… Ali, pomalo sam razočaran nemim pristajanjem na očiglednu anestetizaciju i pacifikaciju – kaže za danas univerzitetski profesor i osnivač političkog pokreta „Crno na belo“. 

Retko ko se pita otkuda pare za silna i jaka pojačanja, kada isti taj KK Partizan, sa predsednikovim čovekom Ostojom Mijailovićem, do juče nije imao za sendviče. Zar im nije očigledan ogroman upliv čoveka sa šipke na Severu?!

I njegova računica u predizbornoj godini. Samo i isključivo radi podrške vladajućoj stranci i režimu, Aleksandar Vučić je procenio da mu nije u interesu da ide do kraja sa gaženjem mrskog mu SD Partizan.

„Grobarima“ su porasla očekivanja i od fudbalera, učesnika grupne faze Lige konferencije i lidera prvenstva. Uzalud, smatra sagovornik našeg lista.

– Onog dana kada je doveden Željko Obradović potpisano je drugo mesto u fudbalu. Košarkaši smeju da uzmu titulu, ovi drugi ne. Režimske sluge iz Humske pristaju na to, znajući da Vučić može u svakom trenutku da ih „pita“ za poreski dug od pet miliona evra, koliko je iznosio malo pre mog odlaska. Da ne pričam o ostalim potraživanjima od kluba.

Da, bilo bi lepo da opet dominiramo pod obručem, samo bi mi bilo draže da su tih naših „pet minuta“ plod nečije strategije i rada a ne stvar dogovora. Sjajno je i što su nam fudbaleri u Ligi konferencije, ali tamo je mala zarada, a nema se više talenata za skupu prodaju. Finansijsku kičmu Sportskog društva drži FK Partizan i ako ona pukne, sve će propasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari