Košarkaši Srbije i Grčke na teren izašli u majicama sa likom preminulog reprezentativca Stevana Jelovca 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Reprezentativci Srbije i Grčke izašli su na teren u majicama sa likom preminulog košarkaša Stevana Jelovca pred večerašnju utakmici u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u košarci.

Srpski košarkaš Stevan Jelovac je 14. novembra 2021. godine na treningu doživeo moždani udar, a 5. decembra iste godine njegov klub, grčki AEK, saopštio je da je nakon velike borbe preminuo.

Za reprezentaciju Srbije Jelovac je debitovao je sa 28 godina i odigrao je 11 utakmica, a najzapaženiju ulogu u nacionalnom dresu imao je upravo u kvalifikacijama za prethodno Svetsko prvenstvo.

Današnja utakmica od velikog je značaja za reprezentaciju Srbije, pošto bi pobeda značila i plasman na Mundobasket koji će se od 25. avgusta do 10. septembra organizovati u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Ukoliko izgube, poslednju priliku za plasman imaće u ponedeljak 27. februara, kada će u Beogradu igrati protiv selekcije Velike Britanije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KSSrbije (@kssrbije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari