Košarkaši Srbije ispunili prvi cilj na Mundobasketu: „Orlovi“ se plasirali na Olimpijske igre u Parizu 1Foto: Starsport.rs

Košarkaši Srbije ispunili su prvi cilj koji su zacrtali pred odlazak na Mundobasket, jer su izborili direktan plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Posle utakmice u kojoj je Kanada u četvrtfinalu pobedila Sloveniju (100:89) postalo je jasno da je ekipa Svetislava Pešića, kao jedna od dve najbolje plasirane evropske selekcije na Svetskom prvenstvu, obezbedila učešće na olimpijskom košarkaškom turniru na Igrama u Parizu.

Uz „orlove“, direktan plasman obezbedila je i Nemačka, koja će u petak u polufinalu igrati protiv SAD.

Košarkaši Srbije poslednji put su nastupali na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine, kada su osvojili srebrnu medalju.

Pored Srbije i Nemačke, na ovom Svetskom prvenstvu su igranje na olimpijskom turniru obezbedili i Južni Sudan (najbolja afrička reprezentacija), Japan (najbolja azijska reprezentacija), SAD i Kanada (najbolje američke reprezentacije), Australija (najbolja reprezentacija iz Okeanije) i Francuska (domaćin Olimpijskih igara).

Preostale četiri selekcije koje će se takmičiti sledeće godine u Parizu obezbediće plasman na kvalifikacionim turnirima, koji će biti održani od 2. do 7. jula 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari