Košarkaši Srbije otkazali prvi trening u Manili, "presele" im ogromne gužve 1Photo by Srdjan StevanovicStarsport

Košarkaši Srbije u subotu će startovati na Svetskom prvenstvu. Prvi rival u Manili biće im reprezentacija Kine (14 časova).

Bogdan Bogdanović i saigrači imali su naporan put do Šenžena, grada u Kini u kome su imli poslednje provere protiv domaćina i Brazila. Put je trajao više od 24 časa, a samo dva dana kasnije morali su na novo putešestvije do Manile.

Sam dolzak u prestonicu Filipina nije bio komplksan, tačnije bio je daleko jednostavniji nego li vreme provedeno na putu od aerodroma do hotela. Vreme provedeno u autobusu, više od dva sata „klackanja“ do smeštaja uslovilo je da selektor Svetislav Pešić otkaže planirani uvodni trening koji je trebalo da bude obavljen u Araneta Koliseumu od 10.30.

Pronađeno je alternativno rešenje u formi urađenih vežbi u tereteni u okviru hotela, posle čega su „orlovi“ dobili produženi odmor.

Marko Gudurić je posvedočio da su gužve u saobraćaju neopisive. Sam put do Manile trajao je dva sata a isto toliko vremena ekspedicija Srbije provela je u putu od aerodroma do hotelskog smeštaja.

Reprezentacija Srbije prvi meč igra sa Kinom u subotu od 14 časova a rivali u grupi biće joj još Portoriko i Južni Sudan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari