Košarkaši Zvezde izgubili od Bajerna u Minhenu na debiju Fakunda Kampaca (VIDEO) 1Foto: Dusan Milenkovic/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u 26. kolu Evrolige od Bajerna u Minhenu rezultatom 87:80 (19:23, 22:15, 11:18, 35:24) u utakmici u kojoj je za crveno-bele u ovom takmičenju debitovao Fakundo Kampaco.

Ovim porazom, drugim za redom, crveno-beli su znatno umanjili svoje šanse da se plasiraju u Top 8 fazu, jer sada imaju učinak od 11 pobeda i 15 poraza.

Ekipa Duška Ivanovića bila je na dobrom putu da ostvari trijumf na ovom gostovanju, jer je posle tri četvrtine imala vođstvo od četiri poena razlike, ali je u poslednjem periodu primila čak 35 poena.

Nakon izjednačene igre u uvodnim minutima duela, Zvezda je u završnici prve deonice zaigrala bolje, prvenstveno u fazi napada. Zahvaljujući dobroj igri Kampaca, Mitrovića i Petruševa stigla je do sedam poena prednosti (23:16), ali je Vladimir Lučić pogodio trojku uz zvuk sirene i na prvu pauzu otišlo se sa četiri poena prednosti za crveno-bele.

Bajern je bolje ušao u drugu deonicu i posle vezanih trojki Silija i Kasijusa Vinstona stigao do šest poena prednosti (31:25). Ekipa Duška Ivanovića je loše odigrala drugu četvrtinu i dozvolila Bajernu da nadoknadi minus iz prve deonice i na poluvreme ode sa tri poena prednosti (41:38). U tim trenucima crveno-bele su u igri održavali Vildoza sa osam i Kampaco sa šest poena.

Obe ekipe su ušle u drugo poluvreme čvrsto u fazi odbrane, pa je prvi koš iz igre viđen posle tri i po minuta igre, nakon trojke Petruševa.

U čvrstoj igri mnogo bolje se snašla Zvezda, koja je serijom od 10-0 stigla do rezultatskog preokreta 46:41, a domaći su prve poene u trećoj četvrtini postigli posle pet i po minuta igre.

Ipak, serijom od 7:0 Bajern je uspeo da zaustavi nalet Zvezde i u poslednju deonicu uđe sa samo četiri poena zaostatka (56:52).

Početkom poslednje deonice Vildoza je sa nekoliko vezanih poena doneo osetniju prednost svom timu, ali je Vladimir Lučić sa osam vezanih poena uspeo da zadrži rezultatski priključak za svoju ekipu.

Zvezda je u jednom trenutku imala i devet poena viška, ali je u tom trenutku prestala da igra odbranu, što je bajern iskoristio, serijom 12:0 uspeo da preokrene rezultat i u poslednja dva minuta uđe sa tri poena prednosti (78:75).

U tim trenucima crveno-beli su brzopleto pokušali da šutem za tri poena stignu vođstvo domaćina što im se nije isplatilo, pa je na kraju domaćin čak došao i do pobede od sedam poena razlike, ubedljivije nego što su izgubili u Beogradu u prvom delu sezone.
..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari