Košarkaši Zvezde pobedili Igokeu 1FOTO: Igokea, Nenad Vuruna

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Igokeu sa 82:76 (22:24, 20: 21, 18: 20, 22:11) i tako obezbedili prvo mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu regionalnog takmičenja.

U polufinalu će igrati protiv Mornara, prvi meč je 18. marta u Beogradu, oko drugog i potencijalno trećeg termina timovi treba da se dogovore, a u finale će proći ekipa koja prva dođe do dva trijumfa.

Konačni rezultat ne odražava tok utakmice, Igokea je većim delom bila u vođstvu, u trećoj četvrtini imala je i maksimalnih plus osam, ali je Zvezda pojačala gas na početku poslednje deonice, napravila seriju 10:1 i preuzela kontrolu nad utakmicom.

Ekipe su bile poravnate skoro u svim statističkim kategorijama, sa obe strane nije išao šut za tri poena, s tim što ga je Igokea manje forsirala. Crveno-beli su u nekim trenucima delovali i pomalo nezainteresovano, očigledno je da kriza igre još uvek nije prošlost, bez obzira na evroligašku pobedu protiv Unikahe.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Tejlor Ročesti sa 23 poena, dok je jedini dvocifreni uz njega bio Pero Antić sa 11. U domaćem timu Jevtović, koji je bio i MVP meča, ubacio je 17 poena, Radivojević 12 uz pet asistencija, Artis i Rikić su dali po 11, dok je 10 imao Ponjavić.

Piše se pobeda

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević posle meča sa Igokeom rekao je da su zbog takvih pobeda prvi na tabeli.

– Namučila nas je Igokea poprilično. Probudili smo se tek u poslednjoj četvrtini, imali smo nekoliko ovakvih utakmica ove sezone i mislim da je kvalitet tima što nađemo put do pobede i kada nismo najbolji – rekao je Alimpijević i dodao da će njegovoj ekipi u doigravanju dosta značiti prednost domaćeg terena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari