Košarkaši Zvezde pobedili Partizan u finalu Superlige: Crveno-beli na korak do još jednog trofeja 1Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan rezultatom 89:88 (31:24, 20:28, 26:21, 12:15) u prvoj utakmici finalne serije Superlige Srbije i tako došli u priliku da eventualnim trijumfom u sledećem meču osvoje trofej.

Crveno-beli su do sedmog uzastopnog trijumfa nad ekipom Željka Obradovića stigli u dramatičnoj završnici, zahvaljujući poenima Mitrovića sa linije za slobodna bacanja.

Crno-beli su imali osam sekundi za poslednji napad, ali je Zek Ledej promašio šut jednom rukom iz reketa.

U narednoj utakmici, u kojoj je domaćin Partizan, igra se u sredu 5. juna u „Beogradskoj areni“, a eventualna majstorica, ponovo u „Pioniru“, na programu je u subotu 8. juna.

Zvezda je imala veliku prednost pod koševima jer su crno-beli igrali bez Kabokla i Koprivice i to su iskoristili na početku meča.

Prvu četvrtinu su završili sa deset poena viška, međutim, tada je trener gostiju Željko Obradović izveo na teren nisku petorku sa pet bekova i njegov tim je uspeo da uhvati priključak, a zatim i preokret.

Ipak, sve do početka poslednje četvrtine rezultat je bio poravnat, a tada su domaći iskoristili seriju loših rešenja Partizana u napadu i stigli do devet poena viška (71:62).

Činilo se da će ekipa Janisa Sferopulosa mirno privesti meč kraju, ali su Anđušić i Avramović doneli svom timu izjednačenje (82:82) četiri minuta pre kraja.

Ekipe su ušle u poslednji minut rezultatski izjednačene, da bi 37 sekundi pre kraja Mitrović pogodio jedno slobodno bacanje za vođstvo crveno-belih od 88:87.

U sledećem napadu Ledej je pogodio koš, ali su sudije pokazale da je Amerikanac napravio faul u napadu, pa je Mitrović ponovo šutirao penale.

Opet je pogodio samo jedno slobodno bacanje i crno-belima je ostalo osam sekundi za poslednji napad.

Pre nego što je Panter vratio loptu u igru Ilić je faulirao Ledeja, krilni centar crno-belih smanjio je vođstvo rivala na 89:88 i njegov tim je ponovo imao posed za pobedu.

Lopta je stigla do Ledeja koji je nekako izborio poziciju za šut, ali je promašio koš.

Najzaslužniji za pobedu crveno-belih bio je Dejan Davidovac, koji je duel završio za 23 poena (8/12 iz igre), sedam skokova i dve ukradene lopte. Jago dos Santos je imao 18 poena (5/9 iz igre, Rokas Gedraitis je dodao 12, a Luka Mitrović i Nemanja Nedović su ubacili po 11 poena.

Kod crno-belih Aleksa Avramović je postigao 20 poena (5/9 iz igre, 7/8 slobodna bacanja) i dodao po šest skokova i asistencija. Danilo Anđušić je ubacio 17, a Džejlin Smit 14 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari